Kan de dertienjarige Milo in zijn huis blijven wonen?

FLEVOLAND • Vr 16 oktober 2020 | 14:14 • Vrijdag 16 oktober 2020 | 14:14

Lukt het de Almeerse Linda Elstrodt (49) om op tijd 45.000 euro bij elkaar te krijgen? Linda heeft uitgezaaide borstkanker en nog maar kort te leven. Het geld is nodig om haar dertienjarige zoon Milo na haar overlijden in het ouderlijk huis te laten blijven wonen. Een vriendin is een crowdfundingsactie gestart.

Het geld is bedoeld om de erfbelasting van te betalen. Op het moment dat Linda overlijdt erft Milo het huis, maar zal daar zo'n twintig procent belasting over moeten afdragen. Geld dat het gezin niet heeft. "Milo zal worden opgevoed door mijn vriend en mijn ouders", vertelt de Almeerse. Vijf jaar geleden verloor Linda haar man en de vader van Milo aan een hartstilstand. Linda: "Mag ik dan op z'n minst in mijn eigen huis blijven wonen, dat is wat Milo aan mij vroeg."

Schaduwkracht
Vorig jaar oktober publiceerde Linda het boek 'Schaduwkracht' over de verdrietige periode die zij toen dacht te hebben afgesloten. "Twee jaar voor de dood van mijn man kreeg ik borstkanker. Dat was toen net allemaal goed. Milo was zeven. En toen vond ik mijn man op een ochtend. Dood." Zij vertelde daarover in de radio-uitzending van Omroep Flevoland.

Een paar weken na haar bezoek aan de studio kreeg Linda last van benauwdheid. Wat eerst als dokters wordt aangeduid als astma, blijkt in mei dit jaar teruggekeerde borstkanker te zijn. Inmiddels uitgezaaid door haar hele lichaam. "De dokters in het Anthonie van Leeuwenhoek in Amsterdam zeiden dat ik nog een half jaar had. We zijn nu vier maanden verder."

Zwaar gemoed
Linda is bezig met het schrijven van een tweede boek, maar bovenal druk met het regelen van haar uitvaart. "Ik wil dat alles goed geregeld is. Toen mijn man overleed, heb ik meegemaakt hoeveel werk daar in ging zitten. Dat wil ik mijn nabestaanden niet aan doen." Haar plan voor een coronaproof uitvaart ligt nu klaar. Zwaar op haar gemoed weegt nu de vraag of Milo in hun huis kan blijven wonen. "Ik hoop zo dat we het geld bij elkaar kunnen krijgen. Dan hoef ik mij daar geen zorgen meer over te maken."

Inmiddels gelukt
Zaterdagochtend bleek dat er inmiddels meer dan 45.000 euro is opgehaald. Daarmee is het streefbedrag gehaald.

Deel artikel