Floriadio #13 - Eén jaar later: hoe de Floriade ontspoorde

De dertiende (en misschien wel laatste) aflevering van de podcast 'Floriadio' staat online. Omroep Flevoland en 1Almere bespreken daarin alles rondom het evenement.

#13 - Eén jaar later: hoe de Floriade ontspoorde
Eén jaar na de opening - en zes maanden na de sluiting - van de Floriade blikken we terug. Hoe kon het evenement op financieel vlak zo rampzalig uitpakken? De gemeente Almere is er namelijk meer dan 100 miljoen euro aan gemeenschapsgeld aan kwijt geweest.

Een team van journalisten van Omroep Flevoland en 1Almere deed afgelopen jaar onderzoek naar de Floriade met steun van het Stimuleringsfonds voor de Journalistiek. Het team sprak vele direct betrokkenen en bestudeerde meer dan duizend interne documenten. Dat schetst een beeld van wat er zich achter de schermen heeft afgespeeld rond het evenement.

Presentator Odeke de Jong spreekt met verslaggevers Richard, Schuurman, Thomas Kusters en Koen Peeters over hun bevindingen.

De podcast is te beluisteren via Apple Podcasts, Google Podcasts, Spotify, door deze link in je favoriete podcast-app in te voeren of op www.floriadio.nl.

Of luister hier: