Hoe gaat het met ons?

We leven in een zeer bijzondere periode. Het coronavirus heeft iedereen in zijn greep. Deze periode is een historische markering die de geschiedenisboeken in zal gaan. Hoe kunnen we, nu we er allemaal midden in zitten, onze ervaringen en verhalen vastleggen voor de toekomst?

Verhalen in coronatijd

Hoe vinden we het om thuis te zitten; thuis onderwijs te volgen maar ook de onzekerheid in het bestaan als ondernemer. We maken nu iets mee dat ongekend is voor naoorlogse generaties. Deze crisis leidt tot oneindig veel verhalen. Omroep Flevoland, Batavialand en de Flevolandse bibliotheken (FlevoMeer Bibliotheek, De Nieuwe Bibliotheek en ondersteuningsorganisatie Bibliotheeknetwerk Flevoland) slaan de handen ineen om deze verhalen en ervaringen van Flevolanders vast te leggen.

Het project Flevolanders in Coronatijd is gestart met het verzamelen van persoonlijke verhalen van Flevolanders uit verschillende leeftijdscategorieën en dwars door de samenleving. Over wat de corona maatregelen voor hen betekenen in het dagelijkse leven. Vanuit deze verzameling aan verhalen wordt opgeroepen om ook een eigen verhaal in te sturen.

Eigen verhaal

De collectie Hoe gaat het met ons? Flevolanders in Coronatijd is bedoeld om, nu en in de toekomst, met elkaar te praten, terug te blikken en om herinneringen op te halen. Vanuit de acht verzamelde verhalen worden Flevolanders opgeroepen om hun eigen verhaal over deze uitzonderlijke tijd in te sturen, te delen en met elkaar over in gesprek te gaan.
Een belangrijke rol spelen de Flevolandse Bibliotheken hierin. Online en in de vestigingen gaan zij de dialoog aan over de ervaringen en herinneringen van de Flevolanders. Lees hierover meer via deze link.
https://www.bibliotheeknetwerkflevoland.nl/hoe-gaat-het-met-ons-flevolanders-in-coronatijd/

Bekijk hier de laatste aflevering:Heb je ook een mooi, ingrijpend of emotioneel verhaal en wil je dit delen? Dan kan je dit insturen via het volgende e-mailadres: mijnverhaal@hoegaathetmetons.nl