Koninklijke lunch in voormalige kerk

ENS • Wo 19 juni 2013 | 12:55 • Woensdag 19 juni 2013 | 12:55
Gitta Montanus en Maarten Heijenk uit Ens hebben koning Willem-Alexander en koningin Maxima in hun huis ontvangen voor een lunch. Die werd verzorgd door studenten van het Deltion College uit Zwolle.

Een aantal maanden geleden werden de bewoners van de voormalige Nederlands Hervormde Kerk gebeld met de vraag of het paar mocht langs komen voor het etentje. Gitta en Maarten dachten dat het een grap was maar het bleek toch echt serieus.

De voormalige kerk is in 2007 verbouwd om in te kunnen wonen. Tweederde van de kerk is origineel gebleven. Boven is een woongedeelte gemaakt met een keuken, woonkamer, slaapkamers en badkamer.

Het paar reed het dorp binnen via de Baan en de Dorenweerdstraat. Hoewel ze maar kort door het dorp reden was de hele route versierd met bloemen. Veel bewoners probeerden een glimp op te vangen.

Voor de lunch werden 50 Flevolanders en 50 Overijsselnaren uitgenodigd. Dit zijn mensen die wat voor de provincies hebben betekend, zoals sporters, vrijwilligers en ondernemers.

Na het etentje zijn de nieuwe koning en koningin vertrokken naar Overijssel. Daar bezoeken ze 's Heerenbroek, Zwolle en Goor.

De laatste foto's en video's zijn te zien via www.omroepflevoland.nl/koningsbezoek

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel