Burgerinitiatief milieuvriendelijk groenonderhoud

LELYSTAD • Ma 23 september 2013 | 14:05 • Maandag 23 september 2013 | 14:05
Bewoners uit Lelystad die zijn verenigd in de Gentechvrije Burgers willen dat de gemeente stopt met het gebruik van het zogeheten Roundup bij het bestrijden van onkruid in de stad. Om dat te bereiken hebben ze het burgerinitiatief 'Verbod op gebruik Roundup' ingediend.

Volgens de verontruste inwoners vormt het bestrijdingsmiddel een gevaar voor de volksgezondheid en zijn er voldoende milieuvriendelijke alternatieven voorhanden.

De gemeenteraad gaat zich begin november over het burgerinitiatief buigen, om een maand later een besluit te nemen.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06 - 52 52 4891 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel

reacties (5)

 • Marcel

    Di 24 september 2013 Dinsdag 24 september 2013

  Prima initiatief. Ik had zelf een half jaartje geleden de gemeente hier ook al over aangeschreven op eigen initiatief naar aanleiding van het feit dat in Rotterdam volledig overgegaan wordt op groene onkruidbestrijding zonder Roundup. Goed daarom dat er nu pressie op de politiek komt. Als je je als groene gemeent afficheert moet je dat ook op dit vlak waarmaken en daar hoort Roundup NIET bij.

  reageer
 • dre

    Ma 23 september 2013 Maandag 23 september 2013

  laten ze de tuinen eerst maar eens goed onderhouden, ziet er niet uit...je kan blijven bellen maar helpt toch niks

  reageer
 • Barbara

    Ma 23 september 2013 Maandag 23 september 2013

  Als je toch kunt kiezen is het niet moeilijk voor de minst schadelijke te gaan...

  reageer
 • E'oord'er

    Ma 23 september 2013 Maandag 23 september 2013

  Misschien al over na gedacht hoe het straatbeeld er dan uit komt te zien? Nog meer onkruid en verpaupering. Welkom in de nieuwe wildernis!

  reageer
 • FRANCOR

    Ma 23 september 2013 Maandag 23 september 2013

  Ik vindt het wel vreemd dat ik op internet nergens een wetenschappelijk bewijs kan vinden voor het feit dat Round Up gevaarlijk zou zijn. Volgens mij wordt het schromelijk overdreven, omdat het middel ook in de Monsanto- gewas- gentechnologie gebruikt wordt en ze zo proberen Monsanto een hak te zetten. Bovendien wordt het middel in 2017 toch al voor niet-commerciële toepassing verboden, dank zij een wetsvoorstel van Groen Links, gesteund door D'66, PvdA en ....PVV.

  reageer
 • Poe

    Di 24 september 2013 Dinsdag 24 september 2013

  Google dan maar eens op de patent oorlog (ook in de EU) op planten. Round UP is een chemisch bestrijdingsmiddel en wordt nu middels gen technologie in zaden verwerkt. Op deze wijze krijg je planten die immuun zijn voor roundup en daarmee een monopolie positie op de voedselmarkt voor Monsanto producten. Alles wat dit tegengaat is belangrijk voor de toekomst en onafhankelijkheid van corporate productie.

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert