Almere mag langzamer groeien

FLEVOLAND • Wo 20 november 2013 | 15:49 • Woensdag 20 november 2013 | 15:49
De groei van Almere met 60.000 woningen is niet langer aan een einddatum gebonden. Daarmee komt de verdubbeling van de stad voor het jaar 2030 te vervallen. Almere mag langzamer groeien. Dat staat in de uitvoeringsovereenkomst die minister Schultz van Haegen van Infrastructuur, de Almeerse wethouder Mulder en Flevolands gedeputeerde Gijsberts woensdagmiddag hebben ondertekend.

Een besluit over de IJmeerlijn wordt op de lange baan geschoven. De beslissing daarover valt pas nadat er 25.000 woningen zijn gebouwd. Daarmee is de aanleg van de IJmeerlijn definitief gekoppeld aan de ontwikkeling van het toekomstige stadsdeel Almere Pampus.

Verder investeert het Rijk in totaal 1 miljard euro in Almere. Een deel van dit geld is eerder toegezegd. Zo gaat 500 miljoen euro naar de verbetering van de treinverbinding. Ruim 142 miljoen euro wordt geïnvesteerd in de verbetering van de wegen in de stad.

Ook krijgt Almere 165 miljoen euro extra de komende 22 jaar uit het Gemeentefonds. En 130 miljoen euro komt uit de verkoop van gronden die de rijksoverheid in Almere heeft. Behalve de bijdrage van het Rijk krijgt de gemeente ook nog geld van de provincie. De hoogte daarvan wordt volgend jaar bepaald. De gemeenteraad moet nog de afspraken goedkeuren.WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel