Opnieuw financieel tekort voor ASV Dronten

DRONTEN
Voetbalvereniging ASV Dronten heeft dit jaar te kampen met een tekort van bijna 55.000 euro. Vorig jaar was er ook al een tekort van bijna 30.000 euro. Dat blijkt uit het financieel verslag van de club. Het tekort wordt vooral veroorzaakt door afhakende sponsoren en tegenvallende kantine-opbrengsten.

Maar ook de gemaakte kosten spelen mee. Zo staat in het verslag dat de kosten voor het clubmagazine, een luxe presentatiegids en de busreizen voor uitwedstrijden niet meer passen bij de huidige financiële situatie van de club.

ASV Dronten heeft nog voldoende reserves om het tekort op te kunnen vangen. Het bestuur van de vereniging wil tot de ledenvergadering van volgende week niet reageren.

reacties (20)

 • HDK

   

  Ik heb gehoord dat wanneer ze bij de eerste 3 eindigen dit jaar er nog 4 Hoofdklasse spelers gehaald gaan worden om het jaar er op te promoveren, de bus reizen kunnen dan natuurlijk niet ontbreken want dat zijn de Hoofdklasse spelers immers gewend, ik begrijp niet waar een ieder zich zo druk over maakt met een kleine contributie verhoging is alles weer betaald en zijn we allemaal trots dat ASVDronten de hoogst spelende club van de polder is.

  reageer
 • Kees Dronten

   

  Ja wat wil je met zo'n dure trainer. Die komt niet voor paar honderd vanuit Friesland naar Flevoland gereden. En als je dan ook nog is ex hoofdklasse spelers gaaf halen dan gaat het hard. En dat ze dan in dit bericht noemen dat het gaat om clubbladje en de uitwedstrijden met de bus wordt het helemaal lachwekkend.....

  reageer
 • Ricardo

   

  Club draait prima? Tekort loopt enkel op. Juiste opklossing? Gewoon een balletje gaan trappen en ophouden jezelf belangrijk te vinden. Voor de meeste mensen in Dronten is die voetbalclub totaal onbelangrijk.

  reageer
 • Drontenaar

   

  Er zijn meer organisaties in Dronten die grotere sociale functies hebben maar geen steun van een Engelenvaart (belastingbetaler welke niets wordt gevraagd) of een Breemhaar krijgen. Hoezo heeft het kunstveld niets met ASVD te maken? Dit wil je graag geloven! Geld en Macht.... daar gaat het om. Dit in combinatie met eergevoel. Straks gaat er weer iemand een lindje krijgen vanwege het redden van de club. En ze leefden nog lang met heel veel eergevoel.

  reageer
 • Petra

   

  :-) Oplossingen zijn zo simpel!

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • Hashi

   

  Je vergeet sv lelystad'67

  reageer
 • Gert

   

  Tegenvallende kantineopbrengsten??? Man man, de mannen van 9 hebben nog nooit zoveel omgezet als dit jaar. Elke week weer wordt de derde helft ruim gewonnen. :)!

  reageer
 • Henry

   

  Meine Breemhaar? Geld zat.

  reageer
 • snllfrd

   

  zo is het. ten eerste staat het kunstgras totaal los van de vereniging asv Dronten. ten tweede moet je pas reageren als je de details kent. lekker makkelijk zo te zeuren. azijnzeikers! steun je club in goede tijden maar zeker ook in mindere tijden. Vergeet niet dat asv Dronten een grote sociale functie in Dronten heeft. Wees trost op elke club, of het nu Bas, Swift, Reaal of asv Dronten is.

  reageer
 • B.

   

  Lekker makkelijk gezegd al die reacties, terwijl je de werkelijke achtergrond niet weet! De club draait prima, en ben trots op deze club. Gewoon positief blijven en zoeken naar de juiste oplossingen. Maar Jan Vlap is top, gouwe kerel!

  reageer
 • Ron

   

  De penningmeester moet toch altijd toestemming geven voor uitgaven ? Althans daar is hij toch penningmeester voor ? Blijkbaar geeft deze penningmeester te veel uit of laat hij over zich heen lopen. Verleden jaar was er veel commentaar van de kascontrole commissie. Dit jaar een nog groter tekort EN dezelfde penningmeester. Rara.

  reageer
 • Petra

   

  Volgens mij is het heel normaal om e-mail te gebruiken voor magazines e.d., voor reizen gewoon geld te vragen, zo ook voor de snacks en drankjes (ook voor sponsors). Maar, blijkbaar is ASV Dronten niet geheel reëel en van deze tijd, dus ik adviseer een huishoudboekje. Niet meer uitgeven dan er in gaat en als het lukt zo'n 10% reserveren voor onverwachte uitgaven.

  reageer
 • Jim

   

  Je hebt wel eens jaren dat je je reserves moet aanspreken. Daar zijn het reserves voor. Als je dan voor het nieuwe begrotingsjaar er maar rekening mee houdt en de tering naar de nering zet. In het verslag hoorde ik dat sommige sponsoren niet aan hun betalingsverplichtingen hebben voldaan. Heeft vast met de crisis te maken, maar misschien is het ook interessant om na te gaan of de vereniging zelf die sponsoren allemaal heeft betaald voor geleverde producten of diensten, want dat is soms nauw met elkaar verweven.

  reageer
 • Drontenaar

   

  Het tekort wordt beloond door onze wethouder Engelenvaart met een duur kunstveld. Hoe gek kan het worden! Een club die niet z'n broek kan ophouden en onder niveau presteert. Het kunstveld werd gegund door de gemeente met de motivering dat het de kosten na 20 zou gaan terugverdienen.

  reageer
 • drontenaar

   

  ach, voor nog geen 50 euro per lid is het tekort weggewerkt. En voor de leden die het niet kunnen ophoesten heeft de gemeente vast wel ergens een mooie subsidie-regeling. Zo hebben de leden toch voor een prikkie een 3e kunstgrasveld, een presentatiegids en een bus voor de uitwedstrijden. Dat zou toch iedere club in dronten moeten willen!

  reageer
 • Vj

   

  Het tekort begint bij je zelf dan maar even geen bitterballen in de rust Een kopje koffie is ook genoeg In geen drank meer naar af loop van de wedstrijd We spellen maar 2 e klas geen hoofdklasse

  reageer
 • Gerrit

   

  @BHR Worden die spelers betaald? Amateurvoetbal, dat is toch een hobby? Hooguit huur je een trainer in, dacht ik zo. De voetbalverdwazing in dit land kent werkelijk geen grenzen. En waar heeft zo'n club een "luxe presentatiegids" voor nodig? Sponsoren zullen toch vooral lokaal zijn en die zien zo wel wat voor vlees ze in de kuip hebben. Lijkt wel of alle clubs in dit land topclubje willen spelen.

  reageer
 • BHR

   

  Gewoon echt kappen met het betalen van spelers. Laten die vanaf heden maar zien dat ze willen spelen voor de groen witte eer en niet voor de centen. Bij BAS betalen ze niet, bij SVL hebben ze er flink het mes in (moeten) gezet en ze doen het net zo goed al dan niet beter dan asv Dronten. Neem daarbij dan ook nog een trainer die niet zo achterlijk veel krijgt dan wat Vlapmans opstrijkt en het zal al snel een stuk beter gaan. Het is niet vreemd dat deze trainer graag min. 3x per week uit Sneek komt rijden om op 2e klasse niveau te mogen acteren. Maar het zal er wel weer op neer komen dat er van de hele club offers gevraagd worden en het zal me dan ook niet verbazen als er straks door de veelal oude garde op de ledenvergadering ingestemd gaat worden met een contributieverhoging. Of zal dit bestuur, dat dus al twee jaar zijn financiën niet op orde heeft, zo creatief zijn en met een heel verrassende en leden sparende oplossingen komen......?? Ben benieuwd en wordt vast vervolgd.

  reageer
 • Jake

   

  Ga lekker oliebollen bakken met z'n allen!! Of kerstbomen verkopen leuk man! Tekort zo weggewerkt! Maar nee we gaan het anders doen...

  reageer
 • ViKing79

   

  Best knap, als je dan toch de gemeente zo ver krijgt dat ze wat poen voorschieten zodat je wel een kunstgrasveld kan aanleggen. Als de kosten voor clubblad, presentatiegids en busreizen niet horen bij de huidige financiële situatie, hoe kan een kunstgrasveld daar dan wel bij horen? asvDronten moet beseffen dat ze een "gewone" club zijne daar ook naar acteren. En dat je dan niet op het hoogste niveau speelt, nou en.

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert