Opnieuw conflict tussen vissers en handelaren

URK • Vr 11 april 2014 | 16:35 • Vrijdag 11 april 2014 | 16:35
Het conflict tussen de Urker vissers en de handelaren is weer opgelaaid. Volgens de vissers hebben de afspraken die vorige maand zijn gemaakt geen effect. Een van de afspraken was dat de vissers voortaan eerder zouden melden wat de verwachte omvang van de vangst is. De handelaren kunnen dan scherper onderhandelen met hun afnemers.

Verder zouden de vissers proberen minder kleine schol te vangen, omdat die de prijs van de grotere soorten opdrijft. Het conflict is nu opnieuw losgebarsten omdat de handelaren volgens de vissers nog steeds geen goede prijs betalen voor de aangeleverde schol. Zaterdag komen de vissers bij elkaar om te overleggen hoe het nu verder moet.

Vorige maand bleven veel Urker kotters aan de kade liggen, uit protest tegen de lage visprijzen. Nadat een akkoord met de handelaren was bereikt ,voeren ze weer uit. Oud-burgemeester Johan de Groot van Urk trad op als bemiddelaar. Hij voerde gesprekken met beide partijen om uit de impasse te komen. Die gesprekken zijn deze week afgebroken. De vissers gaan zich nu eerst beraden op hoe het verder moet.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel