Burgemeester Gorter pleit voor uitbreiding kinderpardon

ZEEWOLDE
Burgemeester Gorter van Zeewolde schaart zich achter het landelijke verzet tegen de huidige kinderpardonregeling. Gorter heeft een petitie ondertekend, waarin staatssecretaris Fred Teeven van Veiligheid en Justitie wordt opgeroepen om de huidige pardonregeling uit te breiden.

Aanleiding voor Gorter om de petitie te onderteken, is een gezin dat in Zeewolde woont, maar geen kinderpardon heeft gekregen. Het gezin, dat bestaat uit een moeder en twee zonen van 4 en 7, dreigt daarom Nederland uitgezet te worden.

Ook andere burgemeesters in Flevoland hebben de petitie ontvangen. Of ze deze gaan ondertekenen is nog niet bekend.

reacties (17)

 • Tuurlijk

   

  Wordt eens wakker joh, en blaat deze 'schone schijn' niet na. Gorter woont niet in Zeewolde en wordt door het college gedekt! Dus in zijn (onze) woning kunnen wel een stelletjes asielzoekers dan blijven er sociale huurwoningen vrij voor mensen die werken!

  reageer
 • Win win

   

  Als al die bewogen mensen nu eens dapper worden en een "one way ticket" naar zo'n fijn, bijzonder en fantastisch land nemen, kunnen ze daar sociale behoeften botvieren en zijn wij verlost van die almaar toenemende stroom van mensen die vinden dat de hele wereld naar NL moet komen om niets anders dan linkse mensen van een salaris te voorzien!

  reageer
 • ms

   

  Helemaal gelijk!

  reageer
 • Rutger

   

  Tuurlijk joh! En de hele gemeenteraad en -huis houd hem het hand boven het hoofd.. Als dat werkelijk zo zou zijn zouden er zeker partijen zijn die daarover na 7 jaar de media weleens opgezocht hadden, denk je niet?? En hij gaat zeker ook altijd vanuit Raalte, samen met zijn vrouw op zaterdagochtend boodschappen doen bij de Appie in Zeewolde.. En weet van tevoren als er een brand uitbreekt zodat hij met 5 a 10 minuten ter plaatse kan zijn..

  reageer
 • JS

   

  Zielig dat je deze leugen blijft verspreiden. Het komt over als wraak nemen omdat je een keer je ongelijk hebt gekregen. Gorter woont in Zeewolde zoals hij het ook verplicht is. Bewijzen zijn er genoeg want hoe wil je verklaren dat hij als er iets gebeurt is er binnen 5 minuten is. Lijkt me totaal onmogelijk als hij in Raalte woont.

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • Poe

   

  Zo werkt het niet. Ouders krijgen bericht dat ze geen verblijfsvergunning krijgen. Vervolgens gaan een aantal door de staat betaalde advocaten alles in het werk stellen om te rekken. Om vervolgens te roepen dat het zo zielig is allemaal.

  reageer
 • Reutel

   

  Burgemeester Gorter woont weldegelijk in Raalte. Hoewel hij af en toe voor de schijn in Zeewolde overnacht, speelt zijn gezinsleven in Raalte af. Kinderen zitten ook in Raalte op school. Waarom wordt dit al jaren doodgezwegen? De eerste vereiste van een burgervader is, dat hij in zijn eigen gemeente woont...

  reageer
 • manuela

   

  Juist helemaal mee eens. Eerst worden de ouders jaren en jaren aan het lijntje gehouden en dan na vele jaren is het "Sorry maar u moet vertrekken".

  reageer
 • peter

   

  burgemeester woont gewoon in zeewolde en burgemeesterswoning is verkocht

  reageer
 • Jacobus MG

   

  Dat kan de burgemeester van Zeewolde gemakkelijk doen. Hij woont nl. nog altijd in Raalte en de burgemeesterswoning aan het Kampgras staat al jaren gestoffeerd, maar ongebruikt leeg. Daar kan dus zo een groot gezin in.

  reageer
 • Lexie

   

  Ik stel voor dat de burgermeester het voorbeeld neemt en er een aantal in huis neemt

  reageer
 • Lezer01

   

  Ja je moet t inderdaad de ouders kwalijk nemen dat zij t nodig vinden hun kinderen uit een onleefbare situatie te halen om ze veiligheid te kunnen bieden en wie weet nog wat scholing er tegen aan kunnen gooien.. Verschrikkelijke ouders die zoiets doen! Ik snap best dat niet elk geval schrijnend is, maar is het niet een beetje makkelijk om iedereen over een kam te scheren.. Als er ooit hier in Nederland dergelijke situaties ontstaan waarin je zo'n keus moet maken wil je ook dat je ergens een kans krijgt..

  reageer
 • Gerten

   

  In de eerste plaats kun je hier niet lang wachten met het betalen van een boete. In de tweede plaats, als je wel de mogelijkheid had om de betaling van een boete vijf tot acht jaar uit te stellen, dan zou iedereen dat zeker doen. En in de derde plaats, als jij in de situatie van die ouders zou zitten, dan deed je presies het zelfde.

  reageer
 • Nederland is bureaucratie ten top, moeten wij toch weten...... Betaal jij ook eerder je belasting dan dat je de aanslag binnen krijgt? ik bedoel maar te zeggen wachten op de gemeente voor een vergunning kan al lang duren, wachten tot het kabinet een keer een beslissing neemt duurt nog veel langer. Dit kinder pardon is ook pas sinds 2012 in het leven geroepen.

  reageer
 • Pino

   

  Als ik maar lang genoeg wacht met het betalen van een boete wordt deze ook niet kwijtgescholden. Deze mensen hadden al lang weg moeten zijn, maar hopen met rekken toch hun zin te krijgen. Je moet de ouders kwalijk nemen dat deze situatie is ontstaan, niet de Nederlandse samenleving...

  reageer
 • willem haven

   

  leuk dat deze man dat doet maar eerst een referendum zou wel eerlijke zijn

  reageer
 • Rifle

   

  Ik stel voor om alle 600 afgewezen kinderen/ gezinnen onder te brengen in Zeewolde totdat er een definitief voorstel ligt.

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert