Ruzie tussen PVV en andere partijen duurt voort

ALMERE
De ruzie tussen de PVV en de andere partijen in de Almeerse gemeenteraad over het vice-voorzitterschap van raad duurt voort. Dat bleek gisteravond tijdens de eerste Politieke Markt na de zomervakantie.

De PVV wil als grootste partij de kandidaat leveren die de raadsvergadering voorzit als burgemeester Jorritsma afwezig is. Die kandidaat is ook de voorzitter van het presidium, de vertegenwoordiging van de gemeenteraad.

Onbetrouwbaar
De andere grote fracties zijn tegen een PVV-kandidaat voor die functie, omdat zij die partij onbetrouwbaar vinden. Zij vinden dat een VVD-kandidaat die functie moet vervullen. De ruzie dateert al uit de vorige raadsperiode. Ook toen was de PVV de grootste partij. Omdat de raadsleden nog geen ervaring hadden, werd toen afgesproken dat de PVV na twee jaar de voorzitter zou leveren. Dat ging vervolgens niet door, omdat de partij informatie gelekt zou hebben uit geheime raadsstukken.

De PVV is woedend dat ze nu opnieuw geen voorzitter mag leveren en overweegt de samenwerking met andere fracties te staken.

reacties (28)

 • Peter

   

  En dat hebben ze ook, en terecht. Net zoals de PVV dat altijd al aan de rest van de raad en de hele Almeerse bevolking heeft gehad. Zelden zo'n onbetrouwbaar stelletje bij elkaar gezien.

  reageer
 • -Z-

   

  De mores van de raad, geen vastgelegde afspraken, toezeggingen. De gemeenteraad heeft zichzelf gisteren helemaal voor paal gezet. Wat je ook vind van de PVV, de manier waarop er gevit wordt maakt iets duidelijk: deze raad is zo oneerlijk dat ze zich schaamt dat toe te moeten geven. Beetnemen blijkt iets waar de raad trots op is. De PVV heeft een sterk punt om hierover boos te zijn. Laat de overige 30 leden van onze stadsraad gewoon zeggen dat ze sch..t aan de PVV hebben !

  reageer
 • .\/\/.

   

  Alleen jammer dat het zoveel geschreeuw en zo weinig wol is. Daar gaat de kiezer de PVV de volgende keer wel op afrekenen denk ik. Je kunt in de slachtofferrol een eind komen, dat is bewezen, maar die rol eeuwig volhouden....dat gaat volgens mij niet lukken.

  reageer
 • mevr b

   

  de andere partijen willen niet met de pvv samenwerken omdat dan hun vieze praktijken wel is aan het licht zouden kunnen komen waar wij als burger weer voor opdraaien. er kan heel wat geld bespaart worden op de declaraties van de politici en begin maar eens bij de lunch. wat is er mis met het nostalgische brood trommeltje achterop de fiets?

  reageer
 • Peter

   

  Maar zolang je niet de absolute meerderheid hebt, moet ook de PVV zich schikken naar de andere partijen die gezamenlijk wel de absolute meerderheid hebben. Zo moeilijk is het toch niet? Zo werkt het meer partijenstelsel nou eenmaal. Al dat gemekker over dat de meeste Akmeerders de PVV willen. Dat is dus niet zo! God zijn Dank. Een onbetrouwbare partij heeft nergens recht op.

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • Karel

   

  Hoe dan ook, de PVV is de grootste partij met dus de meeste aanhangers in Almere. Wat een ieder ook denk of vindt van de PVV. Het is een democratisch gekozen partij, en de grootste partij in Almere. Of te wel zodra een functie de grootste partij toekomt dan moet deze naar de PVV.

  reageer
 • Meertje

   

  Volgens mij heb jij je ogen dan dicht op de politieke markt. De fractiekamer van de PVV is het meest toegankelijk van allemaal en hun lijsttrekker van Dijk is er altijd. Welke politieke markt ga jij dan???En wat zijn er trouwens weer heerlijk veel linkse aanhangers bij Flevoland. Wie laat zich hier nu kennen??

  reageer
 • Joost

   

  Ga eens een lekker potje huilen, dat lucht op, schatje. Een goed weekend gewenst, Joost

  reageer
 • Peter Aggenbach

   

  Nu de PVV het gelijk (in de meeste dossiers) aan hun kant heeft wordt de mislukking van de gevestigde politieke partijen steeds doorzichtiger en men wordt met de dag dan ook zichtbaar wanhopiger. Ofwel de voorzitter van het Presidium is een wel heel zware post (wat niet te hopen is), of het getreiter aan het adres van de PVV neemt extreme vormen aan. Het is mij wel duidelijk dat ik en mijn partij de PVV, nog zeker ruim drie jaar, de overige 30 treiteraars niet hard genoeg kan terugpakken. Eerlijk is eerlijk ze vragen erom.

  reageer
 • PeterF

   

  Ik heb geen zin in prutsers.

  reageer
 • cire63

   

  Ik heb zo langzamerhand geen vertrouwen in de Almeerse politiek. Links Almere wil alleen bezoekjes doen aan de multiculti culti van Almere. Ik neem aan dat thee bezoekjes niet het enige is wat een voorzitter doet. PVV is de grootste partij er wordt totaal niet geluisterd naar de almeerder. Kijk maar naar camping waterhout en de florida. Denk dat gemiddelde almeerder geen flori ade wil. Luisteren naar de almeerder no way. Ter eer en glorie van b&w. Wie betaald straks de verliezen. Niet ik. Ik heb hier niet gekozen.

  reageer
 • 13xx

   

  eerlijk gezegd vind ik 10 procent van de stemgerechtigden geen grote groep.

  reageer
 • Peter

   

  er is altijd wat met de PVV. Ga maar eens een keer naar de politieke markt en geef je ogen en oren de kost. Neem van mij aan dat ook jij je zult verbazen over de werkhouding van de dames en heren (als ze er al zijn) van de PVV. gekozen door de burgers maar totaal geen oog voor de burgers. Deur gaat dicht van de fractie kamer, luxaflex naar beneden en voor vragen of uitleg geen zin want zonder ruggespraak met de lijsttrekker (die er zelden is) wordt er niets gezegd. Democratische partij? laat me aub niet lachen zeg.

  reageer
 • Astrid

   

  Grootste partij wil niet zeggen dat een meerderheid in Almere op de pvv gestemd heeft.... Gelukkig maar.

  reageer
 • ron

   

  moskee kunnen bezoeken; wat een kul argument ; alsof dat een taak van het presidium is. een mooi streven uitspreken dat we netjes met elkaar omgaan en tegelijk een al of niet geschreven regel negeren zodat PVV de kans niet eens krijgt om hier voorzitter te zijn. Bah, wat kan er nou echt misgaan als PVV een tijd voorzitter is ? Kom nu eens met echte argumenten in plaats van met kulverhalen. We leven in een democratie en de PVV zit wel eens op de rand maar met dit gedrag de coalitie idem.

  reageer
 • Rekenen

   

  Neen niet waar. De grootste partij worden met pakweg 10% van de stemmen is iets anders. 90% van de Almeerders heeft dus NIET op de pvv gestemd.

  reageer
 • Ariane

   

  Waarom zijn PVVers altijd boos en verontwaardigd? En waarom stemmen zoveel mensen op die halve garen?

  reageer
 • Jeroen

   

  De PVV is de partij die maling heeft aan die kiezers. De kiezers willen dat er bepaalde problemen opgelost moeten worden, en in mijn jeugd heb ik al meegekregen dat je problemen niet alleen op kunt lossen, maar dat je daarvoor dienst samen te werken. De PVV is alleen maar bezig om zichzelf onmogelijk te maken, zodat ze daarna weer stennis kunnen schoppen. De enige in de gehele partij waar ik een beetje respect voor heb is Wilders, de rest durft zijn eigen mening niet te geven.

  reageer
 • Job

   

  Wellicht een groot deel, niet het grootste deel. Daar waar andere politieke partijen juist wel de samenwerking weten te vinden, valt de grote van de aanhang van de PVV weg bij wat de samenwerkende andere partijen aan aandeel hebben. Ook dat is democratie.

  reageer
 • As

   

  Dit geeft maar weer aan dat de andere partijen voor de zoveelste keer maling hebben aan een groot deel van de Almeerse kiezers

  reageer
 • Rob.Erto

   

  Waarom de PVV niet een kans geven, en als ze het verprutsen is het klaar.

  reageer
 • sander van googgraven

   

  Dit is toch tegenwerken van de democratie? De meerderheid van de Almeerders is het dus met dr pvv eens.

  reageer
 • jan

   

  Welke samenwerking zeggen ze op? Ze schoppen alleen maar tegen alles en iedereen aan. Het hele woord samenwerking komt niet in hun woordenboek voor

  reageer
 • Marc

   

  Welke samenwerking wil hij stoppen. Volgens mij werken ze nooit samen met de andere pRtijen.

  reageer
 • Sjors

   

  Ik dacht ooit PVV te gaan stemmen ze waren mijn eerste stem ooit misschien waart maar heb het toch niet gedaan vanwege het weer. Er bestaan geen partijen waarop ik zou willen stemmen. PVV Almere is best een triest zooitje, de riepen als een buikspreekpop Wilders na. Puntje bij paaltje lukt het na al die jaren pluche niet een koers te varen. Lijkt wel dat zij of Wilders stommetje spelen en geen overleg hebben over doelstelling en laten zien wie je bent en waar je voor staat. Waar staat PVV-Almere voor en welke positieve bijdrage aan de Almeerse bevolking ze gaan leveren op korte termijn. Deze op ochtendkrant nieuws reagerende amateur politiek bestuurders, zijn er om de stad te verbeteren en zijn inwoners blij te maken met hun daden.

  reageer
 • Michiel

   

  Je verwacht het niet.

  reageer
 • Peter

   

  Alsjeblieft geen belangrijke functies voor PVV'ers. Dat zou het einde zijn van onze democratie.

  reageer
 • joh

   

  ik vind het prima

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert