'Arbeidsmigranten permanent op recreatiepark Horsterwold'

ZEEWOLDE • Wo 27 augustus 2014 | 9:49 • Woensdag 27 augustus 2014 | 9:49
De fractie van Zeewolde Liberaal wil weten of de gemeente Zeewolde toestaat, dat arbeidsmigranten op recreatiepark Horsterwold wonen. Terwijl permanente bewoning daar niet is toegestaan.

Ook vraagt de partij waarom een recreatiepark aan de Wielseweg in Zeewolde wel ontruimd moet worden, omdat daar seizoenswerkers wonen.

Volgens Zeewolde Liberaal is het wonen van arbeidsmigranten op Horsterpark geen recreatief gebruik. En de fractie wil weten waarom de gemeente daar niet tegen optreedt.

Deel artikel

reacties (17)

 • Jan

    Di 3 april 2018 Dinsdag 3 april 2018

  De bewoners van de buitenplaats lopen te zeiken over de polen maar verhuren hun woningen er wel aan.
  Ondertussen is er een handje vol mensen die daar wel permanent woont maar die ook alleen maar lopen te klagen over de overlast van de arbeidsmigranten.
  Het is terecht dat er geen permanente bewoning is toegestaan, het is een recreatie park, en daar horen recreatie woningen op te staan en geen kapitale villa's op een goedkoop aangekocht stukje grond.

  reageer
 • Allert

    Ma 19 maart 2018 Maandag 19 maart 2018

  De gemeente speelt een spelletje met de huiseigenaren van Park Horsterwold, dit doen ze samen met de persoon die deze arbeidsmigranten de woningen aanbied.
  Zelf verdiend deze meneer er een leuke cent aan, van zogenaamde permanente bewoning is geen sprake omdat deze meneer samen met de gemeente heeft afgesproken deze mensen te rouleren over de huizen hij in beheer heeft.

  reageer
 • Rene

    Di 2 september 2014 Dinsdag 2 september 2014

  Precies, controles kosten handen vol geld nog maar niet te spreken over de geldverslindende rechtszaken die niets opleveren. Maak er permanente woningen van (tegen vergoeding) dan brengt het geld op (woz e.d) in plaats van een paar ton per jaar weg te gooien. Recreatie mogelijkheden zat in Zeewolde

  reageer
 • Pikke

    Do 28 augustus 2014 Donderdag 28 augustus 2014

  Helemaal mee eens!!!!!!!!!!!!!!!

  reageer
 • Peter

    Wo 27 augustus 2014 Woensdag 27 augustus 2014

  en dat komt omdat wij verwend zijn en niet meer weten wat werken is voor ons geld. Als ik ondernemer was in de landbouw wist ik het ook wel, geen zeikende landgenoten meer in dienst maar hardwerkende mede Europeanen

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • ras

    Wo 27 augustus 2014 Woensdag 27 augustus 2014

  kom dan is bij mij werk kijken jeroen zul je verbaasd zijn hoeveel nederlanders worden ingeruild voor polen. dus jouw argument klopt niet echt.

  reageer
 • Robbert

    Wo 27 augustus 2014 Woensdag 27 augustus 2014

  Doordat steeds meer eigenaren de woningen minder gebruiken (mede door acties van de gemeente) komen er meer en meer woningen in de verhuur. Het is voor de gemeente nagenoeg ondoenlijk dit te controleren . Het kost de burgers van Zeewolde handen vol geld ,het geld moet immers ergens vandaan komen. Ik zal dat dan wel weer merken in de gemeente belastingen. Laat de eigenaren van deze woningen op het park een vergoeding betalen om het bestemmingsplan te wijzigen zodat wij als zeewoldenaren hier niet lager voor hoeven te betalen.

  reageer
 • Jeroen

    Wo 27 augustus 2014 Woensdag 27 augustus 2014

  Wat een kansloze reactie weer, van waarschijnlijk iemand die werkeloos thuiszit, maar zich te hoog opgeleid voelt om de handjes uit de mouwen te steken.

  reageer
 • Rob

    Wo 27 augustus 2014 Woensdag 27 augustus 2014

  De term seizoenswerkers is niet geheel juist, de Oost-Europeanen werken (naast op het land) het jaar door in productie, transport&logistiek en magazijnen op het Trekkersveld. Het polenhotel wat een km verderop aan de Bosruiterweg zit, is inmiddels vol. De gemeente wil de Oost-Europeanen weg hebben uit het dorp, dus er is geen prioriteit de Oost-Europeanen van het recreatiepark te weren (een handige overloop voor Oost-Europeanen zo dicht bij het Trekkersveld). Gevolg: de controle word dus geïntensiveerd op de overige woningen, wat weer ten koste gaat van de aantrekkelijkheid van het park en hiermee de recreatieve verhuur en eigen recreatief gebruik waar dit park oorspronkelijk voor bedoeld is.

  reageer
 • Ikke hier

    Wo 27 augustus 2014 Woensdag 27 augustus 2014

  Weg met deze mensen,komen hier om te plunderen,en ons werk afnemen,

  reageer
 • Jan

    Wo 27 augustus 2014 Woensdag 27 augustus 2014

  Meten met twee maten?

  reageer
 • peter

    Wo 27 augustus 2014 Woensdag 27 augustus 2014

  wij zijn al jaren aan het kijken of we in een chalet mogen wonen.nergens krijg je toestemming om permanent te vestigen,mits je een inschrijfadres hebt.

  reageer
 • Henny Tielrooy

    Wo 27 augustus 2014 Woensdag 27 augustus 2014

  Het is toch heel simpel. Als je voor een langere periode verhuurt dan is dat voordeliger en een grotere bezettingsgraad zonder er veel voor te doen. Alleen daar is het parc niet voor bestemd. Dus meer controle en actie. Zo worden mensen niet in de gelegenheid gesteld voor een redelijke prijs vakantie te houden in zo'n parc met arbeidsmigranten. Ook landal Greenparc verhuurt massaal aan migranten. Verloedering slaat toe en leegstand volgt op den duur.

  reageer
 • lucas

    Di 26 augustus 2014 Dinsdag 26 augustus 2014

  hier in de utrechtse heuvelrug is het net zo het grote bos is een heel mooi park met mooie huisjes maar zitten meestal vol met mensen uit oost europa en zitten er de hele herfst en winter

  reageer
 • Bram

    Di 26 augustus 2014 Dinsdag 26 augustus 2014

  Misschien iets te maken met belangen verstrengeling of eigen belang van de een of andere bestuurder,s.

  reageer
 • Zeewoldernaar

    Di 26 augustus 2014 Dinsdag 26 augustus 2014

  Oftewel, een grote aanfluiting dat horsterwold! En het ergste is: dat hele recreatie stukje is gewoon al aan het verloederen..... Al sinds de bouw van het parc discussie na discussie wat wel en niet mag.

  reageer
 • Ikke

    Za 6 oktober 2018 Zaterdag 6 oktober 2018

  Recreatie gebied laat me niet lachen; een kapbos waar hele stukken bos worden kaal gekapt, AZC en polenhotel... Maar de hardwerkende nederlanders moet je najagen want zij houden de recreatie tegen. Zeewolde je moet je schamen voor dit wanbeleid

 • Sater van Almere

    Di 26 augustus 2014 Dinsdag 26 augustus 2014

  Nou, hehe, eindelijk, ik verbaas mij er iedere keer over dat al die zogenaamde "recreatieparken" vol zitten met arbeidsmigranten uit vooral oost europa, maar als een oud moedertje langer als een paar weken in dr eigen huisje zit wordt er met man en macht opgetreden "want foei! daar is het niet voor bestemd"

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert