'Arbeidsmigranten permanent op recreatiepark Horsterwold'

ZEEWOLDE
De fractie van Zeewolde Liberaal wil weten of de gemeente Zeewolde toestaat, dat arbeidsmigranten op recreatiepark Horsterwold wonen. Terwijl permanente bewoning daar niet is toegestaan.

Ook vraagt de partij waarom een recreatiepark aan de Wielseweg in Zeewolde wel ontruimd moet worden, omdat daar seizoenswerkers wonen.

Volgens Zeewolde Liberaal is het wonen van arbeidsmigranten op Horsterpark geen recreatief gebruik. En de fractie wil weten waarom de gemeente daar niet tegen optreedt.

reacties (16)

 • Allert

   

  De gemeente speelt een spelletje met de huiseigenaren van Park Horsterwold, dit doen ze samen met de persoon die deze arbeidsmigranten de woningen aanbied.
  Zelf verdiend deze meneer er een leuke cent aan, van zogenaamde permanente bewoning is geen sprake omdat deze meneer samen met de gemeente heeft afgesproken deze mensen te rouleren over de huizen hij in beheer heeft.

  reageer
 • Rene

   

  Precies, controles kosten handen vol geld nog maar niet te spreken over de geldverslindende rechtszaken die niets opleveren. Maak er permanente woningen van (tegen vergoeding) dan brengt het geld op (woz e.d) in plaats van een paar ton per jaar weg te gooien. Recreatie mogelijkheden zat in Zeewolde

  reageer
 • Pikke

   

  Helemaal mee eens!!!!!!!!!!!!!!!

  reageer
 • Peter

   

  en dat komt omdat wij verwend zijn en niet meer weten wat werken is voor ons geld. Als ik ondernemer was in de landbouw wist ik het ook wel, geen zeikende landgenoten meer in dienst maar hardwerkende mede Europeanen

  reageer
 • ras

   

  kom dan is bij mij werk kijken jeroen zul je verbaasd zijn hoeveel nederlanders worden ingeruild voor polen. dus jouw argument klopt niet echt.

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • Robbert

   

  Doordat steeds meer eigenaren de woningen minder gebruiken (mede door acties van de gemeente) komen er meer en meer woningen in de verhuur. Het is voor de gemeente nagenoeg ondoenlijk dit te controleren . Het kost de burgers van Zeewolde handen vol geld ,het geld moet immers ergens vandaan komen. Ik zal dat dan wel weer merken in de gemeente belastingen. Laat de eigenaren van deze woningen op het park een vergoeding betalen om het bestemmingsplan te wijzigen zodat wij als zeewoldenaren hier niet lager voor hoeven te betalen.

  reageer
 • Jeroen

   

  Wat een kansloze reactie weer, van waarschijnlijk iemand die werkeloos thuiszit, maar zich te hoog opgeleid voelt om de handjes uit de mouwen te steken.

  reageer
 • Rob

   

  De term seizoenswerkers is niet geheel juist, de Oost-Europeanen werken (naast op het land) het jaar door in productie, transport&logistiek en magazijnen op het Trekkersveld. Het polenhotel wat een km verderop aan de Bosruiterweg zit, is inmiddels vol. De gemeente wil de Oost-Europeanen weg hebben uit het dorp, dus er is geen prioriteit de Oost-Europeanen van het recreatiepark te weren (een handige overloop voor Oost-Europeanen zo dicht bij het Trekkersveld). Gevolg: de controle word dus geïntensiveerd op de overige woningen, wat weer ten koste gaat van de aantrekkelijkheid van het park en hiermee de recreatieve verhuur en eigen recreatief gebruik waar dit park oorspronkelijk voor bedoeld is.

  reageer
 • Ikke hier

   

  Weg met deze mensen,komen hier om te plunderen,en ons werk afnemen,

  reageer
 • Jan

   

  Meten met twee maten?

  reageer
 • peter

   

  wij zijn al jaren aan het kijken of we in een chalet mogen wonen.nergens krijg je toestemming om permanent te vestigen,mits je een inschrijfadres hebt.

  reageer
 • Henny Tielrooy

   

  Het is toch heel simpel. Als je voor een langere periode verhuurt dan is dat voordeliger en een grotere bezettingsgraad zonder er veel voor te doen. Alleen daar is het parc niet voor bestemd. Dus meer controle en actie. Zo worden mensen niet in de gelegenheid gesteld voor een redelijke prijs vakantie te houden in zo'n parc met arbeidsmigranten. Ook landal Greenparc verhuurt massaal aan migranten. Verloedering slaat toe en leegstand volgt op den duur.

  reageer
 • lucas

   

  hier in de utrechtse heuvelrug is het net zo het grote bos is een heel mooi park met mooie huisjes maar zitten meestal vol met mensen uit oost europa en zitten er de hele herfst en winter

  reageer
 • Bram

   

  Misschien iets te maken met belangen verstrengeling of eigen belang van de een of andere bestuurder,s.

  reageer
 • Zeewoldernaar

   

  Oftewel, een grote aanfluiting dat horsterwold! En het ergste is: dat hele recreatie stukje is gewoon al aan het verloederen..... Al sinds de bouw van het parc discussie na discussie wat wel en niet mag.

  reageer
 • Sater van Almere

   

  Nou, hehe, eindelijk, ik verbaas mij er iedere keer over dat al die zogenaamde "recreatieparken" vol zitten met arbeidsmigranten uit vooral oost europa, maar als een oud moedertje langer als een paar weken in dr eigen huisje zit wordt er met man en macht opgetreden "want foei! daar is het niet voor bestemd"

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert