"Meisjes tijdens 'fotoshoots' gedwongen tot seks"

EMMELOORD
De Bonifatius mavo in Emmeloord waarschuwt ouders voor verdachte fotoshoots. Daarbij zouden meisjes tussen de 12 en 16 jaar tot seksueel contact gedwongen worden. Tenminste twee meisjes van een andere middelbare school in Emmeloord zijn via Facebook door drie jongemannen voor fotosessies uitgenodigd.

Het is niet duidelijk op welke school de meisjes zitten. Na enkele ontmoetingen zouden de fotoshoots uitgemond zijn in seksueel contact. Toen de meisjes weigerden, werd het contact met deze jonge mannen onplezierig en zouden bedreigingen zijn geuit. De politie is op de hoogte gesteld.

De Bonifatius mavo roept ouders per brief op om het onderwerp met hun kinderen te bespreken. Op het Emmelwerda College gaan mentoren in gesprek met de leerlingen. Het Zuyderzee College stuurt ook een brief met een waarschuwing aan de ouders.

Volgens de politie zijn er geen aanwijzingen dat tienermeisjes in de Noordoostpolder tijdens fotosessies worden gedwongen tot seks. Dat op basis van een onderzoek dat donderdag is ingesteld.

reacties (22)

 • Kevin

   

  Het is een schande, maar ook wel een beetje naïef hoor. Als je een fotoshoot wordt aangeboden doe je toch wel een beetje research. En waar zijn de ouders in dit verhaal. Als je kind thuis komt en zegt dat ze voor een fotoshoot is gevraagd, wat denk je dan " ach prima "

  reageer
 • Polderbewoner

   

  Je moet helemaal niet zoeken naar KVK maar niet reageren.Dit is de elende van socialmedia.Geeft die geen recht om dit te doen,dus als ze gepakt worden goed straffen.

  reageer
 • persfotografiebokhorst.nl

   

  Vak fotografen vinden het leuk als meer mensen mee komen. Doen we niet moeilijk over. Ik spreek wel van schande hoe deze mensen een mooi vak flink veel schade bezorgen. Het is juist de bedoeling dat je er een mooie herinnering eraan overhoud en voor de toekomst. Dus het niet verpesten en toebrengen van schade zoals hier omschreven wordt.

  reageer
 • J. van Dijk

   

  Het zou zo maar kunnen dat hier nog meer slachtoffers zijn. In het engelse Rotherham bleken er vanaf 1998 maar liefst 1400 kinderen slachtoffer van misbruik. Laten we hopen dat dit hier niet het geval is. En geef die daders eens een echte straf.

  reageer
 • Swiebertje

   

  inderdaad!

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • De plantsoenman

   

  In ieder geval een pluim voor deze school die het openbaar maakt , wat bij de meeste scholen in de doofpot verdwijnt.

  reageer
 • Barbara

   

  Voor degene die niet kunnen lezen.. Over ouders als schuldige aanmerken heb ik niets gemeld. Wel mijn mening laten horen over de taak van ouders in eerste instantie. Het is hun kind. Of niet soms? Over daders heb ik niet gesproken, het spreekt vanzelf dat dat die smeerlappen opgepakt moeten worden. Het internet met Facebook en al, zo blijkt nu, is een te gemakkelijke valkuil om je kind in te laten donderen.

  reageer
 • .\/\/.

   

  "opsluiten voor altijd." - het wordt wel vol in de lik, met al die mensen die voor van alles en nog wat 'voor altijd' opgesloten moeten worden. En wat kost dat niet allemaal....

  reageer
 • Bram

   

  Meisjes maar ook jongens van onder de 16jr zouden het liefst een eigen ouder mee moeten nemen als ze een fotoshoot doen. Boven 16 neem gerust een vriend of vriendin mee. Het maakt niet uit of het een professioneel of amateur fotograaf is. Zeker een fotograaf met studio daar kan je niet zomaar weglopen. Er zijn echter genoeg amateurfotografen en vak fotografen die wel te vertrouwen zijn en geen probleem hebben als er iemand meekomt. Ik weet van één professioneel fotograaf in Voorthuizen die toevallig dezelfde naam als mij maar 20 jaar jonger die bekend is om zijn onprofessioneel handelen.

  reageer
 • Bart

   

  Ondanks dat deze meiden heel goed weten wat wel en niet kan, lijkt het me verstandig om evengoed aandacht te schenken aan dit bericht. Onderzoek altijd of de "fotografen" een website of inschrijving bij de KVK hebben en zijn aangesloten bij een overkoepelende organisatie. Vraag ook altijd naar een legitimatie van degene die een voorstel doet.

  reageer
 • aNDREE

   

  Dit is altijd een factor geweest bij wannabe fotomodellen. In plaats van naar een bekend bureau te gaan laten de meiden zich van alles op de mouw spelden om maar serieus genomen te worden. Dit gebeurde 50 jaar geleden al en nu nog.

  reageer
 • jenny

   

  je moet echt goed uitzoeken of de foto studio of wat dan ook wel betrouwbaar is.. gratis bestaat niet.. jongeren zijn vaak nog naief.. ook al weten ze van waarschuwingen. Die kerels zijn gewoon smeerlappen... oppakken en opsluiten. zulke lui horen niet in de maatschappij.

  reageer
 • burger

   

  Wat is keihard? Is maar een loze term.

  reageer
 • maan

   

  Ik denk dat niet de ouders van de meisjes beter moeten voorlichten, maar de ouders van de daders zouden zich af moeten vragen wat zij verkeerd hebben gedaan bij de opvoeding van hun kinderen. Want deze jongens hebben een stukje opvoeding gemist!!

  reageer
 • Gelukkig kregen we mail van de boni mail idd ik vindt dat de boni goed gehandeld heeft met alle andere scholen gelukkig wordt er verder ook aandacht aan besteed!!! De mensen die dit doen zijn ziek gewoon!!!

  reageer
 • Marc

   

  Ik denlk dat deze kinderen best wel voorlichting heben gehad. Als niet van de ouders dan wel van school. En ook op tv word er in series zoals spangas aandacht aan geschonken. Ik denk eerder dat deze daders zeer geraffineerd zijn.

  reageer
 • vader

   

  Wat denk jij wat wij doen dan? Deze gasten moeten keihard aangepakt worden

  reageer
 • Marc

   

  Das wel heel kort door de bocht. Als ouder heb je minder invloed dan je denkt. Zeker op die leeftijd. School, vrienden, ouders van vrienden, tv internet etc zijn factoren die een enorme rol spelen. Naarmate kinderen ouder worden word hun wereld groter en de invloed van ouders kleiner. Ook deze kinderen hebben hoogst waarschijnlijk vaak genoeg gehoord dat dit soort dingen zich voor doen in de wereld. Zo niet...dan hebben ze ergens op een eiland gezeten. Complete tv programmas, spots en thema's in tv series, worden uitgezonden om kinderen te waarschuwen. Scholen...waarvan zeker de Boni besteden er veelvuldig aandacht aan. En toch zijn deze kids er in getuint. Dus ouders / opvoeding de schuld geven lijkt me wat kortzichtig. Ik ga er eerder vanuit dat de daders heel geraffineerd zijn.

  reageer
 • Bruno Basto

   

  Tbs met dwangverpleging voor dit soort gasten. Als je je behoefte's wil doen... Ga dan naar de hoeren

  reageer
 • Barbara

   

  Niet alleen de scholen maar vooral de ouders zouden hun dochters van 12 toch best wat zorgvuldiger wegwijs mogen zien te maken. Te veel voorbeelden en ongure gebeurtenissen vragen daar om...

  reageer
 • frank

   

  Zieke gasten. Oppakken die lui en opsluiten voor altijd.

  reageer
 • Cornelis

   

  aanpakken die gasten

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert