Lelystad wil één vuist maken tegen HVC

LELYSTAD
Het college van b en w van Lelystad probeert met de andere vijf Flevolandse gemeenten een stevige vuist te maken tegen afvalverwerker HVC. Dat zei wethouder Jop Fackeldey gisteravond in een sessie van de gemeenteraad.

Er werd een rapport besproken van de Lelystadse Rekenkamer, waaruit blijkt dat Lelystad als aandeelhouder van HVC grote financiële risico's loopt. De Rekenkamer adviseerde de gemeenteraad en het college zich te beraden over de positie binnen de onderneming, die de laatste jaren verlies lijdt.

Het college maakt de komende tijd een actieplan met verschillende alternatieven.

reacties (1)

  • Van Mij

     

    Tja niet zo heel raar dat ze verlies draaien als er in dit dorp op verschillende manieren vuil gestort mag worden. De ene wijk heeft ondergrondse containers(dus al het vuilbij elkaar gft en huishoudelijk vuil) en de andere wijk heeft 3 containers voor of achter het huis. Dan ligt de vuilstort achter ons mooie natuurpark....zonde en het stinkt ook nog! Maak van die afvalbergen, heuvels met graszode erover waardoor het heel natuurlijk eruit komt te zien. Ook vanuit het natuurpark. Neem Spaarnewoude als voorbeeld...daar liggen vele luiers van de nu Flevolanders.

    reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert