Inwoners beslissen mee over bezuinigingen Lelystad

LELYSTAD
Inwoners van Lelystad mogen via een enquête meebeslissen over de bezuinigingen in de stad. De gemeente moet in 2015 weer een paar miljoen bezuinigen.

Burgemeester en wethouders willen inwoners, instellingen en ondernemers betrekken bij het opstellen van de gemeentebegroting. Via een online keuzeformulier op de site van de gemeente kunnen mensen aangeven op welke gemeentelijke taken wel of niet bezuinigd kan worden.

De uitkomsten van de peiling laat het college meewegen in de besluitvorming.

reacties (6)

 • Sam

   

  bedankt voor de tip, ik heb voor bezuinigingen voorgesteld op het ov, onderwijs wn politie.

  reageer
 • Tim

   

  Er was toch 4 miljoen over van vorig jaar? Waarom nog meer bezuinigen? Investeer in gebieden waar mee gestart is maar wat nu dreigt te versloffen zoals het Warande.

  reageer
 • Rodman

   

  Wel bijzonder dat inwoners uit andere gemeenten ook mee kunnen doen en zelfs meerdere keren. Gemiste kans en zonde van het geld. Of mobiliseer je achterban en ga een paar dagen achter je computer zitten om jouw mening kenbaar te maken. Zou het college er echt iets mee doen?

  reageer
 • lelystedeling

   

  Geen bankier meer spelen ( 591.000,-- verstrekt over een periode van 40 jaar RENTELOOS ! en aflossen waar men maar wil. Beter coordineren van gemeentelijke afd.. herinrichting en GO Karveel een uit de handgelopen project. Bezuinigen op stadspromotie c.q. Citymarketing. Betere aannemers ( vooral wegenbouwers) inschakelen, want soms wordt asfalt neergelegd dat al na 3 jaar wederom aan vervanging toe is. Lelystad is nog een groene stad maar verandert langzaam in kaalstad ( verwijdering openbaar groen in diverse wijken, w.o. Karveel).Geen investering doen in Batavia Land.

  reageer
 • ABS

   

  Nieuwe trend in de politiek: na jaren de burger stelselmatig genegeerd en beleidsmatig gefaald te hebben nu ineens de verantwoordelijkheid op het bord van diezelfde burger leggen om straks zelf mooi weer te kunnen spelen. Als je zelf geen beleid kunt bepalen zit je op de verkeerde stoel dus het hele college inclusief burgemeester kan gewoon aftreden.

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • frits

   

  Goed initiatief. Hoop dat de gemeente er ook wat mee doet. Begin maar met bezuinigen op stadspromotie, onderhoud openbare ruimte (m.u.v. de hoofdwegen), windmolens en ontwikkeling van Flevokust en Warande. Ook de Agora, de Underground en de buurthuizen mogen van mij weg (ik kom er nooit, en de mensen die ik ken ook niet). Ambtelijke organisatie kan vast minder groot als we voorgaande taken verminderen/stopzetten. Absoluut niet bezuinigen op het zwembad, de bibliotheek, het openbaar vervoer, de recreatiegebieden, het minimabeleid, de zorg, afval ophalen en riolering. Extra geld steken in het stadshart (ook gratis parkeren), vliegveld, aantrekkelijke kustzone, en het plaatsen van geluidswallen langs de Houtribdreef en Westerdreef, zodat daar weer overal 70 gereden kan worden.

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert