Brandweer: te laat bij brand accepteren

FLEVOLAND • Wo 3 september 2014 | 16:53 • Woensdag 3 september 2014 | 16:53
De Flevolandse brandweer kan niet aan de wettelijke norm voldoen om op tijd te komen bij een brand. In Zeewolde en Dronten is de brandweer in bijna 100 procent van de gevallen te laat bij een incident.

Brandweercommandant Gerrit Spruit zegt dat de norm van 8 minuten voor de Flevolandse brandweer onhaalbaar is. Volgens de commandant leidt dit niet tot zwaarder letsel bij slachtoffers. Spruit zegt verder dat meer geld en kazernes niet de oplossing is. De wettelijke norm loslaten is realistischer meent de brandweercommandant. De brandweer Flevoland gaat op dit moment alle gemeenteraden langs om uit te leggen waarom ze te laat zijn en niet aan de wettelijke norm gaan voldoen.

Om toch zo snel mogelijk bij een brand te zijn verbetert de brandweer nog wel de opkomsttijd met een nieuw alarmeringssysteem en komen er minder brandweermensen op een bluswagen, waardoor deze eerder uit de kazerne weg kan rijden.

Klik hier om te kijken waar de brandweer te laat is.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel