Staten verdeeld over infobank Bibliotheek

FLEVOLAND
Een aantal fracties in Provinciale Staten is kritisch over een voorstel om twee ton subsidie te geven aan een project van de Nieuwe Bibliotheek in Almere.

De bibliotheek wil een dienst opzetten, waar hoogopgeleiden tegen betaling informatie op hun vakgebied kunnen vinden. Volgens een onderzoek is hiervoor voldoende vraag, maar het project heeft geld van de provincie nodig om te kunnen opstarten.

VVD en PVV waren tijdens een statencommissie tegen het voorstel. De VVD betwijfelt of er wel voldoende abonnees te vinden zijn, want veel informatie is ook via andere kanalen te vinden. Ook GroenLinks en de ChristenUnie zijn kritisch en willen dat na een jaar wordt bekeken of het project een succes is. Provinciale Staten nemen op 17 september een besluit.

reacties (2)

 • Ikke

   

  Hoezo weer geldverspilling? De hoogopgeleiden zijn echt wel zo slim om het net af te speuren. Via allerlei kanalen op hun vakgebied weten ze waarschijnlijk nog eerder dan de bieb het juiste boek te vinden. Waarom dan betalen voor iets dat achterloopt als je zelf alles al kan vinden. Onzinnig dus om hier geld in te pompen

  reageer
 • Alfred Bekenkamp

   

  'Volgens onderzoek...'. Ja die kennen we en waarschijnlijk ook nog wetenschappelijk onderzoek. Er zijn al volop universiteitsbibliotheken en online informatiebronnen. GroenLinks en de CU hebben duidelijk niet goed opgelet en nemen een polder-standpunt in. Na een jaar bekijken of het een succes is GL/CU? De opstartkosten, en dat is ongetwijfeld het leeuwendeel van de kosten (lees: subsidie), ben je dan sowieso kwijt. Dwaas plan, volstrekt overbodig en helemaal in een tijd waarin bezuinigingsronde op bezuinigingsronde wordt gedraaid. Het getuigt van lef om zo'n elitair project in de kiem te smoren...

  reageer
 • Faith

   

  Juist !

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert