Werk aan Lepelaarplassen tegen uitdroging

ALMERE
Het Flevo-landschap is deze week begonnen met werkzaamheden aan de Lepelaarplassen in Almere. Dat is nodig om te voorkomen dat het gebied in de toekomst verder uitdroogt.

In de Lepelaarplassen leven weide- en watervogels. Als het te droog wordt is de kans groot dat er bomen gaan groeien. Die trekken weer vogels aan die de huidige bewoners verjagen. In de loop der jaren is het natuurgebied aan één kant verzakt door het inklinken van de bodem. Daardoor blijft het water minder goed staan en loopt het gebied langzaam leeg.

Aan de zijde van de plassen wordt een kade aangebracht zodat het water blijft staan. Ook komen er sluisjes. Hoe lang het werk gaat duren is onbekend. Dat is afhankelijk van het weer.

reacties (2)

 • Jos

   

  De maatregel is letterlijk SXX "dweilen met de kraan open" de omgeving komt door de goede ontwatering en inklinking steeds lager te liggen. Ooit lag het gebied lager en liep het water er naar toe nu ligt het hoger en loopt het water weg.

  reageer
 • Karel

   

  Hoe lang het werk gaat duren is onbekend. Dat is afhankelijk van het weer. ........ Ha,ha ja het regent de laatste tijd nogal vaak!!!

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert