Van Klaveren begrijpt draai Flevolandse PVV'ers niet

FLEVOLAND
De manier waarop de PVV-fracties in Almere en in Provinciale Staten zijn omgegaan met de omstreden uitspraak van Geert Wilders over 'minder Marokkanen' is verbazingwekkend en niet consequent. Dat zei Tweede Kamerlid Joram van Klaveren uit Almere, maandagavond in het radioprogramma Forum bij Omroep Flevoland.

Zelf brak de parlementariër in maart met de PVV, meteen nadat Wilders zijn uitlatingen had gedaan. Ook veel Almeerse raadsleden en Flevolandse Statenleden van de PVV hadden grote moeite met de uitspraak en distantieerden zich ervan.

Toch bleven zij bij de partij. Van Klaveren noemt dat verbazingwekkend.

reacties (11)

 • Ben

   

  ze doen niks tis een nutteloze asociale partij zonder beleid. Kom op mensen stem op de linker partijen die er toe doen

  reageer
 • Peter

   

  Wat denkt u zelf? eerst afstand nemen vervolgens bedenken dat het toch wel lekker schuift en doodgemoedereerd in het door henzelf zo 'verachte' pluche blijven zitten alsof er niets aan de hand is. Zo duidelijk misschien?

  reageer
 • Annechien

   

  Zoek even op Google: Afstand van Wilders? Dit zegt Joram van Klaveren zelf over Marokkanen!!!

  reageer
 • Annechien

   

  Peter, wat bedoelt u daar precies mee???

  reageer
 • ron

   

  ik hoor weinig spectaculairs maar ik hoor ook niet van interne problemen de laatste 6 maanden. kan ook gewoon een goed teken zijn

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • Espelaar

   

  Zo verbazingwekkend is dat niet. Klevend pluche heet dat.

  reageer
 • pvv blijft maar druk met interne partij problemen.... wanneer gaan ze ook eens iets doen in de provincie? ? bijna verkiezingen.... dus weer tijd om hoog vd toren te blazen maar ondertussen..... gebakken lucht!

  reageer
 • .\/\/.

   

  Politiek gesproken blijft het gerommel in de marge. Van Klaveren heeft een punt, maar ook hij heeft dat punt 6 maanden te laat.

  reageer
 • Peter

   

  Dat hem dat nog verbaasd? Over onbetrouwbaar gesproken.

  reageer
 • dolf

   

  en dat maakt twee.

  reageer
 • Freek_B

   

  Van Klaveren verwoord een beeld dat wel bij meer stemmers op de PVV in Almere leeft. Zit er nog wel een partij genaamd de PVV of zijn het alleen nog maar de trekpoppen van Toon van Dijk? Want het was van Dijk die grote woorden sprak dat Wilders z'n excuus moest maken, en dat men niet achter de uitspraken van 'minder, minder, minder' kon staan, maar twee dagen later z'n keutel al weer introk en als een geslagen hondje weer bij de baas terugkeerde. Wat dat betreft spreekt van Klaveren meer zijn bewondering uit voor Chris Jansen, die ten minste consistent was en een rechte ruggengraat toonde door niet de verklaring van de PVV Almere te ondertekenen toen. Het is trouwens ook wel opvallend dat sinds dat akkefietje, van Dijk nog maar weinig in het nieuws is, en van de overige fractieleden hoort of ziet de kiezer helemaal niks meer.. Van Dijk lijkt z'n langste tijd gehad te hebben...

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert