Publiek bedroefd na laatste Open Podium

ALMERE
Het publiek vindt het jammer dat het Open Podium in Almere (O.P.A.) verdwijnt. Zaterdagavond was de laatste voorstelling. Die was uitverkocht. Artiesten uit het hele land en Almere traden op.

De stekker wordt uit het Open Podium getrokken omdat de werkdruk voor de vrijwillige medewerkers te groot is en de financiële middelen ontoereikend zijn. Twaalf jaar lang werd beginnend talent een podium geboden.

In maart kreeg de organisatie van O.P.A. nog de Lelyprijs van het Prins Bernhard Cultuurfonds.

reacties (11)

 • J.Stijn

   

  Veel van de mensen die bij OPA optreden zijn gewoon mensen als u en ik. Mensen met een creatieve kant die ook nog een fulltime baan hebben of een opleiding doen. Een aantal van hun wil van hun hobby hun werk maken, deze mensen moeten echt overuren draaien. Iemand die vaak bij OPA heft opgetreden is fluitist Paul Smithuis (die nu meedoet bij Holland's Got Talent) die ook een gewone fulltime baan heeft. Ook komen bij OPA vaak dansscholen langs onder leiding van mensen die hun geld verdienen met het geven van danslessen. In het kort: vrijwel iedereen die bij OPA optreed krijgt geen sunsidie en werkt gewoon! De vrijwilligers bij OPA zelf zijn ook niet vies van werk. Ik ken de mensen achter OPA persoonlijk en kan bevestigen dat ze soms wel werkweken van 70 uur draaien (fulltime baan + vrijwilligerswerk). Let wel dat niemand bij OPA (inclusief organisatoren) voor deze extra werklast betaald krijgt. Dus wie is hier vies van werken?

  reageer
 • Serge

   

  Ik reageer niet onzinnig. In het artikel wordt geen enkele naam genoemd. Ik mag toch wel vragen om welke namen het gaat? Dat jij zo betrokken bent bij OPA, wil toch niet zeggen dat de rest van de wereld dat is. Ik verwacht van een redactie dat ze artikel zo compleet mogelijk plaatsen, met zoveel mogelijk achtergrond informatie en link, maar dat lukt hier niet zo goed.

  reageer
 • tja

   

  zonder subsidie moet je werken voor je geld bedoel je? en werken is een vies woord voor veel van die zogenaamde kunstenaars en creatievelingen

  reageer
 • Poe

   

  Als je die identiteit zo graag wil dan betaal je daar toch voor? Ik betaal wel voor de kunstenaars die ik mooi werk vind leveren...en dat is zeker niet de huidige generatie

  reageer
 • Peter

   

  Een grote schande dat dit moet verdwijnen. Het kan dus blijkbaar niet in Almere.

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • Peter

   

  verdiep je eerst in het onderwerp voor je zo onzinnig reageert

  reageer
 • Peter

   

  En jij past prima bij de PVV. Niet gehinderd die enige kennis van zaken net zoals jouw partij. Zonder cultuur geen identiteit maar daar snap jij waarschijnlijk toch niets van.

  reageer
 • Serge

   

  Ik ben wel benieuwd welke artiesten uit het hele land er dan waren....

  reageer
 • Jan

   

  Gelukkig heb je hier helemaal geen verstand van ! Nooit geweest en weet niet waarover je het hebt !

  reageer
 • tja

   

  als het publiek echt zo bedroefd was kwamen ze wel vaker en betaalden ze meer, dit is vooral het handje ophouden en betaald krijgen voor je hobby

  reageer
 • Freek_B

   

  Waarom trekt dat publiek dat zo bedroefd is dan niet de portemonnee zodat het Open Podium Almere door kan gaan..??? Oh nee, wacht... Men is niet bedroefd dat het ophoudt, Almere met een moeilijke bril is vooral bedroefd dat anderen niet meer hun hobby willen betalen!! Maar dat je mag natuurlijk weer niet zeggen of vinden, want ach en wee, kunst en cultuur, enzo. Is allemaal vreselijk belangrijk.. Moeten we niet willen met z'n allen.. Het is allemaal weer de schuld van de PVV..

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert