Lelystad: vinger aan de pols op woningmarkt

LELYSTAD
Lelystad gaat grondig uitzoeken aan welke type woningen in de gemeente behoefte is. Een motie met die strekking van de VVD werd dinsdagavond door een ruime meerderheid van de raad aangenomen.

In het zogeheten tussenscenario gaat het college van burgemeester en wethouders ervan uit dat in 2014 en 2015 per jaar 50 woningen worden gebouwd. Volgens de VVD is dat gebaseerd op aannames van eerdere, niet meer actuele prognoses.

Lelystad zit met een groot percentage moeilijk verkoopbare woningen en veel jonge gezinnen kiezen steeds vaker voor een stedelijke omgeving. En omvorming van kantoor- en winkelpanden zal ook invloed hebben op het aantal noodzakelijke woningen. Dat vraagt om een jaarlijkse evaluatie en bijsturing, aldus de VVD.

reacties (4)

 • Joh

   

  En eerst even een stukje fietsen dan. Goed voor de beweging en frisse neus. Mensen zijn tegenwoordig echt te verwend.

  reageer
 • frits

   

  De huidige markt geeft het antwoord op de vraag. Er is op dit moment geen enkele behoefte meer aan woningen in Lelystad. Vraag is natuurlijk wel of je de trek van de markt weer op kunt wekken met unieke woonmilueus die je bijna nergens anders hebt. Dat is aan de kust tussen Bataviahaven en Lelystad-Haven. En dat kan ook zijn wonen op ruime kavels midden is bosgebieden. Tot slot is er in de huidige markt altijd wel behoefte aan goedkope woningen voor startende een- en tweepersoonshuishoudens vlakbij een station. Met de trein ben je immers zo in Amsterdam. Het terrein naast Hanzeborg en Parkwijk bieden hiervoor ruimte. Locatie provinciehuis ook als de komst van de megaprovincie onverhoopt alsnog door mocht gaan. Alle andere locaties in de stad (Waterwijzer, Buitenhof, Warande) zijn in de huidige markt kansloos. Die locaties hebben geen concurrerende kwaliteit waarvoor iemand naar Lelystad zou willen verhuizen of binnen Lelystad zou willen verhuizen.

  reageer
 • Richard

   

  Tja als het allemaal koop is, snap ik wel waarom!! Flevoland en dan dus ook Lelystad heeft te kampen met zeer veel werklozen, en mensen met een nul uren of 1 jaar contract. heb navraag gedaan bij diverse makelaars, en ze zijn er niet zo happig meer op om een hypotheek te geven aan bovengenoemde groep. En huren is ook akelig duur, moet je op de site van centrada kijken. een klein appartement kost net zo veel als een volledig eengezinswoning. Dus ja zeg nij maar wat er aan de hand is.

  reageer
 • KC

   

  Te denken valt aan betaalbare huurwoningen, zodat de wachttijden worden verkocht. Ook koopwoningen tussen de 120.000 en 150.000 euro.

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert