BNN komt op voor drugsgebruiker Lowlands

FLEVOLAND
Omroep BNN is een petitie gestart tegen strafbeschikkingen bij festivals. Als de actie door minstens 40.000 mensen gesteund wordt, komt het onderwerp als burgerinitiatief op de agenda van de Tweede Kamer.

Op Lowlands in Biddinghuizen en andere festivals kunnen bezoekers die betrapt worden met drugs kiezen voor de strafbeschikking. Zonder tussenkomst van een rechter accepteert de bezoeker dan een boete of taakstraf. Volgens BNN realiseren de veelal jonge bezoekers zich daarbij niet dat ze een strafblad krijgen die gevolgen kan hebben voor het krijgen van een 'verklaring omtrent gedrag'. Die verklaring is voor steeds meer beroepen noodzakelijk.

De petitie is zondagavond gestart en inmiddels 5.000 keer ondersteund.

reacties (17)

 • jammer

   

  Jammer dat geen een advocaat of journalist ooit op Lowlands is geweest en daar heeft gevraagd hoe het werkelijk gaat. Alles gaat namelijk precies volgens het boekje maar ja daar kan je niet mee scoren. Ik zou zeggen journalisten en advocatuur: kom volgend jaar eens kijken en wees dan ook een vent om te schrijven dat je het verkeerd had.

  reageer
 • Jeroen

   

  Elke omroep en programma bedrijft politiek. Of dacht je dat bv DWDD volledig neutraal is?

  reageer
 • Sander

   

  Alcohol is ook een drug ;)

  reageer
 • burger

   

  Het is heel simpel, we hebben wetten en ook een wet tegen drugs. daarin staat netjes beschreven wat niet mag. Dus als mensen een pil of pillen mee hebben genomen Zijn ze simpelweg strafbaar. Punt.

  reageer
 • tja

   

  Bedankt voor je samenvatting, ik had geen zin om het zelf door te lezen

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • Rick

   

  Ik heb persoonlijk nooit last van drugs gebruikers op festivals. Laveloos dronken mensen zijn over t algemeen irritanter.

  reageer
 • Serge

   

  Ik heb getekend. Drank mag er wel in overvloed, want goed voor de schatkist. Drugs niet, want je zou mensen ook maar hun feestje gunnen.

  reageer
 • poldermenZ

   

  dan mag die christelijke onzin ook wel van tv af gehard..ook van mij belasting centjes betaald.. gebed zonder einde lijkt me ofnie? en wat die petitie betreft.. lijkt me niet meer dan terecht in ons tolerante landje.. laat een ieder toch in zn waarde

  reageer
 • Sjors

   

  Zelf heb ik niets met drugs en alcohol maar dit sharia politie beleid daar heeft niemand om gevraagd. Het begint hier wel heel erg overdreven te worden met het gevoerde beleid. Waarom zou iemand geen drugs mogen gebruiken een enkele keer? Omdat Amerika als 60 jaar een drugs on war aan het voeren is waar wij aan moeten mee betalen. 60 jaar geleden schatte men ongeveer jaarlijks een gebruik van 12 ton drugs en heden is het wereldwijde gebruik ongeveer 69 ton. Dan klopt er iets niet dat je iets verbied terwijl er een enorme vraag maar blijkt te zijn.

  reageer
 • Sander

   

  Maak alcohol illegaal, het is niet voor niks de schadelijkste drug (op sommige lijsten één/twee na schadelijkste, na heroïne en/of cocaïne) Als dat niet het geval is moet men ook niet zo moeilijk doen over andere soorten drugs, dan is het namelijk hypocriet. Desalniettemin is drugs alsnog een groot probleem bij festivalgangers, en het verpest een sfeer (ik zou liever zien dat mensen puur voor de muziek en de show komen in plaats van zich te ''vermaken'' met drugs) Helaas zit het zo in de samenleving dat het normaal lijkt te zijn, jammer. Maar als niemand zich daar actief tegen wil verzetten, en men alleen maar meeloopt, tja, dan heeft het ook weinig zin streng op te treden tegen hard/softdrugs.

  reageer
 • Nico

   

  BNN spreekt voor een kleine groep op basis van belastinggeld van allen. Lijkt me niet wenselijk dat een omroep politiek gaat bedrijven. Dan wil ik ook kunnen bepalen welke omroep wel/niet in het bestel zit.

  reageer
 • Romy

   

  Goed initiatief, krabbel gezet en ik hoop echt dat het effect zal hebben. Ik neem heeeeeel af en toe een pilletje. Laat het 2, hooguit 3 x per jaar zijn, bij een speciale gelegenheid, een leuk feest. Hoe zuur is het dan dat je, wanneer je gepakt wordt opeens een strafblad hebt, en geen VOG kunt krijgen voor 4 jaar? Het zal je maar gebeuren..

  reageer
 • Bewoner

   

  Het in bezit hebben van een jointje is toch ook geen strafbaar feit. Wat is nou een zo'n pilletje. Kom op mensen. Nu ben je gelijk voor je hele leven getekend als je er mee gepakt wordt. Dat gebeurt toch ook niet als je een verkeersovertreding maakt.

  reageer
 • Toerist

   

  Slap lang verhaal.

  reageer
 • Don

   

  Goed initiatief van BNN want een strafblad voor een beetje drugs voor eigen gebruik is niet meer van deze tijd.

  reageer
 • HM

   

  Volkomen verkeerd initiatief. Licht de jeugd goed voor over de gevaren (in alle opzichten) van hard drugs. Het is niet iets waarvan je zegt: "moet wel kunnen". Als je dan bewust het risico neemt en je wordt gepakt , moet je ook niet gaan zeuren. Dat er een paar advocaten (op kosten van de belastingbetaler) wel een zaak willen beginnen, doet er niet toe. Overigens raak je geen baan kwijt doordat je geen nieuwe VOG krijgt. Je kunt alleen in de problemen komen bij een sollicitatie. Terecht dat iemand die hard drugs neemt, voor sommige banen niet meer in aanmerking komt. Een melding over drugs verdwijnt overigens na vier jaar uit het register, dan kun je dus wel weer een VOG krijgen. Alleen zedendelicten en zeer ernstige mishandeling blijven langer geregistreerd.

  reageer
 • adv

   

  te zot voor woorden

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert