Burgemeester: "Jammer voor het gezin"

ZEEWOLDE
Burgemeester Gerrit Jan Gorter van Zeewolde vindt het jammer dat de kinderen Boris en Aleksandar niet in aanmerking komen voor het kinderpardon. Dat laat hij via een woordvoerder weten.

De burgemeester heeft zich tevergeefs hard gemaakt voor een langer verblijf van de twee Servische jongens van 4 en 7, die in Nederland zijn geboren. Hij schreef eerder dit jaar een brief aan staatssecretaris Fred Teeven van Veiligheid en Justitie.

Moeder Vanja Pokusevski en haar zonen Boris en Aleksandar kunnen voorlopig nog in Zeewolde blijven, omdat er nog een rechtszaak loopt over de verblijfsvergunning. Tot er een uitspraak is van de rechter mag het gezin in Zeewolde blijven wonen. Gorter vindt het triest voor de kinderen, maar kan niet inhoudelijk reageren zolang de zaak nog onder de rechter is.

reacties (15)

 • .\/\/.

   

  En wat dan nog?

  reageer
 • Pardon??

   

  In en in triest. Kinderen 'terug'sturen naar een land dat ze niet kennen... Omgekeerde wereld in Nederland... In en in triest... Jihadisten (vaak wel van buitenlandse geboorten), voor NL niet goed, binnen de NL landsgrenzen houden en onschuldige kinderen NL uit zetten... Waar gaat dit naar toe??

  reageer
 • Prawo

   

  Een burgemeester die zegt niet te kunnen reageren omdat een zaak onder de rechter is, is geen knip voor de neus waard want begrijpt de regels niet. et zijn doorgaans bange mensen die zich er met een dergelijke opmerking van af maken. De gewoonte (niet: de plicht!) om niet te reageren als er nog een uitspraak van de rechter moet komen dateert uit een ver verleden en gaat uit van de (onjuiste) veronderstelling dat een rechter zich door zo'n reactie zou laten beïnvloeden. Zo dat laatste al waar zou zijn, weet dan dat deze kwestie wacht op een beslissing van de bestuursrechter in Roermond en die kijkt echt niet naar Omroep Flevoland. Iets anders is dat een reactie de privacy van betrokkenen zou kunnen schenden. Maar daar gaat dan vooral de moeder over. Vooral van belang lijkt de verplichting uit het Kinderrechtenverdrag kinderen niet te laten boeten voor het gedrag van hun ouders.

  reageer
 • flevo

   

  Kan wel zo zijn maar dan hou je iemand geen jaren aan het lijntje. Ik ken ook een gezin die nog steeds zitten te wachten of ze mogen blijvennof niet. Ook hun kinderen zijn hier geboren. Oudste dochter heeft verblijfsvergunning jongste kinderen niet en ouders ook niet. En moet je dan maar zeggen oudste jij mag blijven maar de rest moet maar lekker terug naar Nigeria? Dan ben je echt een harteloos figuur!!!

  reageer
 • maan

   

  Volgens mij beweerde jij laatst dat de kinderen nier in Nederland geboren zouden zijn. Nou dus wel.

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • renee

   

  jammer??? schandalig vind ik het

  reageer
 • dronten

   

  ik fiets drie keer per week langs het asiel zoekerscentrum bij roggebotsebos. het valt me op dat er heel veel kinderen worden geboren in dit centrum. dat zie ik met mijn eigen ogen aan de kinderwagens etc.

  reageer
 • johu

   

  De burgermeester mag niets zeggen of vinden. De burgermeester moet eerst uitspraak doen

  reageer
 • hoju

   

  De burgermeester mag niets zeggen of vinden. De rechter moet eerst een uitspraak doen

  reageer
 • henk

   

  juiste beslissing soms is er gewoon geen genade meer. dit soort mensen komen dagelijks ons land binnen waardoor wij minder terug krijgen en alles duurder wordt omdat ze dit soort mensen moeten onderhouden.

  reageer
 • kees d.

   

  Fred Teeven zijn wil is wet, hoe onmenselijk dan ook. Dit gaat altijd ten koste van kinderen. Is er dan niet één rechter die Fred Teeven kan terug fluiten. Teeven beweerd de wet na te leven. Maar hij geeft er wel zijn eigen draai aan. Deze hele regering heeft niets sociaals meer.

  reageer
 • Linda

   

  Je zou zeggen : zij zijn in NL geboren, dus zijn het meer nederlanders dan de overige personen die heen komen en ff uitkering/ pensioen regelen en terug gaan naar Marokko. ( gelukkig gaan ZE dit uitzoeken hoe dit gestopt kan worden) .

  reageer
 • Auto

   

  Schandalig!!! Snap dat niet een ieder hier kan blijven. Maar een jongen van 7, hier geboren, broertje van 5, ook hier gebroren. En die terug sturen? Schandalig, ze zijn hier toch opgegroeid de Nederlandse taal geleerd beoefenen een sport. Gaan naar school enz enz. Nogmaals schandalig!! Maak zo'n beslissing in 4 maanden, hooguit een half jaar. Maar niet 7 jaar later.

  reageer
 • Matt

   

  Dat hele kinderpardon is onzin. als mensen geen recht hebben hier te blijven gewoon lekker terugsturen naar land van herkomst.

  reageer
 • Eddie

   

  "Jammer"? Je kunt het eens of oneens zijn, maar "triest" vind ik meer op z'n plaats. Stel je voor te moeten vertrekken naar een land wat je niet kent. Was de keuze van de ouders, niet van het kind/de kinderen. Ik vind het echt triest.

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert