PVV eist duidelijkheid van Jorritsma

ALMERE
Burgemeester Annemarie Jorritsma van Almere moet nog deze week helderheid verschaffen over haar plannen. Dat zegt fractievoorzitter Toon van Dijk van de PVV.

De grootste fractie in de gemeenteraad van Almere wil weten of Jorritsma burgemeester wil blijven nu ze zich ook kandidaat heeft gesteld voor de Eerste Kamer. Volgens de PVV zijn de functies niet te combineren. Het werk in Den Haag zou volgens de partij ten koste gaan van Almere.

Burgemeester Jorritsma heeft laten weten niet op de zaak in te willen gaan. Ze is van plan om de gemeenteraad in december te vertellen of ze naast haar werk in de Eerste Kamer ook nog verder wil als burgemeester.

reacties (13)

 • De werkelijke reden van haar opstappen horen we nooit, de reden waarom juist zij in Almere werd benoemd destijds wisten we ook niet. Dat weten misschien nog niet eens haar man en dochters, en ook de kat niet....

  reageer
 • sjon

   

  Het blijven baantjes jagers die VVD ers. Voorop Loek Hermans de grootste brokkenmaker van Nederland. ( Coa-ABP-Zorggroep etc) Een mens moet in dit leven keuzes maken, dus zal Jorritsma naar ik aanneem de keuze hebben gemaakt voor het werk van de eerste kamer en dus stopt als burgemeester. Het kan niet zo zijn dat mocht ze niet worden gekozen, zitten blijft als Burgemeester, dan wordt dat in mijn ogen door haar als niet mijn eerste keus ervaren, anders maak ze niet vooraf deze keuze.

  reageer
 • Fme

   

  En uitgerekend de PVV vindt dat dit niet kan? Wilde mijnheer Wilders niet en in de 2e kamer en in het Europees parlement?

  reageer
 • Pietje Precies

   

  Wat wel en niet verenigbaar is, staat keurig in de wet. Als iets niet verenigbaar is, dan gaat dat pas in bij verkiezing, en niet bij kandidaatstelling. Zou ook idioot zijn als dat anders was. Dan kan half Nederland zich niet meer democratisch verkiesbaar stellen. Ik heb Jorritsma nog nergens zelf horen zeggen dat ze 3 functies - die ze mag combineren - ook gaat combineren. Ik lees allerlei suggestieve opmerkingen en ook dat hoop mensen haar van alles in de mond leggen.

  reageer
 • .\/\/.

   

  En de senaat maar één dag in de week, en dan nog niet eens alle weken.

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • Ouwe

   

  Zo ge lezen loopt u alweer ver voor de troepen uit. U weet toch:"hardlopers zijn doodlopers!".

  reageer
 • Frenky

   

  Lekkere schijn van belangenverstrengeling wordt er gecreeerd zeg! Burgemeester van Almere, voorzitter van de VNG en dan ook nog de eerste kamer in... dat kan en mag niet goedgekeurd worden!

  reageer
 • Hans

   

  dat is toch totaal wat anders, in Brussel hoef je maar een paar dagen in de twee maanden te zijn

  reageer
 • Johan B

   

  Het is gewoon stoerdoenerig burgemeestertje pesten. Wacht nou eerst maar eens rustig af wat het goeie mens in december te vertellen heeft.

  reageer
 • De oude wielrennert

   

  Bij de PVV doen ze niets liever dan twee of drie banen aan te nemen en drie salarissen te pakken. Alles met leuke wachtgelden maal drie en pensioen voor drie. Denk maar aan die vieze mannetjes als Roon, Madlener en de Graaf.

  reageer
 • Andree

   

  Gratuite gezeur voor de bühne. De functie is makkelijk te combineren daar de Eerste Kamer maar één dag in de week vergadert. Voorts is het maar voor een paar maanden.

  reageer
 • kees d.

   

  precies!

  reageer
 • Jan

   

  Haha en dat terwijl het opperhoofd een paar maanden terug nog zo hard riep dat een dubbelfunctie in de Tweede Kamer en het Europees Parlement geen enkel probleem oplevert. Heerlijke draaikonterij weer bij de PVV

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert