Drie winnaars bij 'walgelijk moeilijk' dictee

ALMERE
Het Almeers Dictee heeft woensdagavond drie winnaars opgeleverd. Manon Mikkers, Bernadet Timmer en Joop Soetekouw maakten elk 8 fouten.

Burgemeester Annemarie Jorritsma las het dictee voor en noemde het "walgelijk moeilijk". Het is geschreven door Ton Theunis, de initiatiefnemer van Witch World, een magisch themapark dat hij in Almere wil vestigen. Bij deze tiende editie stonden nieuwe woorden van de laatste jaren centraal. De titel was dan ook 'Afscheid van de oubolligheid'. Theunis gebruikte woorden als misères, feauteaufuck, Bokitoproof, vuvuzela, ge-sms't, occupyer en project X-feest.

Er deden 86 mensen aan het dictee mee. Het gemiddelde aantal fouten bedraagt 24. De winnaars krijgen een kunstwerk van Paulina Martin de Kreij.

reacties (5)

 • Dick

   

  Fotofuck was dan goed geweest... die staat in het Groene Boekje tenminste, feauteaufuck staat niet in het Groene Boekje en ook niet de witte....

  reageer
 • pietje

   

  ...en de meer ingeburgerde variant kan dus niet zomaar fout worden gerekend omdat de dicteeopsteller de voorkeur geeft aan de Geen Stijl-spelling. Zo duidelijk?

  reageer
 • Lely

   

  Ja...en............??

  reageer
 • pietje

   

  feauteaufuck vs fotofuck : 10.800 vs 180.000 treffers op Google... De eerste is dus niet bepaald de meest ingeburgerde variant.

  reageer
 • Amy-Rose

   

  Ben wel benieuwd naar het dictee. Waar kunnen wij het lezen?

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert