PVV regelt knutselverbod voor ambtenaren

ALMERE
Almeerse ambtenaren mogen niet langer onder werktijd zeepkettingen maken, fotoboeken opfleuren en gedichten schrijven. Dat schrijft de PVV Almere op haar website. De partij zegt een einde te hebben gemaakt aan creatieve workshops van de Almere Academie die ambtenaren tijdens werktijd volgen.

De academie verzorgt cursussen die ambtenaren voor hun werk nodig hebben, maar in de zomer zijn er ook korte workshops waar medewerkers meer creatieve dingen leren. Toen PVV-raadslid Eekhuis zag dat ambtenaren onder werktijd zeepkettingen maakten, trok hij aan de bel.

De gemeente laat weten de regels te hebben aangescherpt, na de vragen van de PVV. Cursussen met 'leuke dingen' moeten voortaan in de vrije tijd worden gevolgd.

Foto's: Almere Academie (via Facebook)


reacties (45)

 • Martien

   

  Ambtenaren werken heel hard, zelfs tot ver na hun 65-ste omdat voor de meesten het pensioen ver onder de maat is. De ambtenaren zijn door onze regering het gemakkelijkste uit te knijpen. ik trek al 12 jaar van het ABP, maar ik moet nog steeds werken om de eindjes aan elkaar te knopen

  reageer
 • arie

   

  Ben je een jokkebrok of had je de oogjes weer eens dicht toen er een arbeider in de buurt was. 9 van de 10 ambtenaren zijn gewoon gezellige kuddedieren die richting hun pensioen denken en zeker niet bezig zijn met het algeheel goede. Jullie zijn als soort wel heel grappig want jullie willen wel altijd overtuigend overkomen dat het leven als ambtenaar echt niet meevalt maar medewerkers van bedrijven nemen jullie echt niet serieus hoor.

  reageer
 • Geertje

   

  Absurt, voortaan moeten dit soort dingen in hun vrije tijd Het voegt niets toe aan hun werkzaamheden. Afschaffen die handel, willen ze dit echt dan in de vrije tijd, wij moeten ook een hobby volgen buiten werk tijd om. Ambtenaren zeuren altijd van hoe zwaar ze het wel niet hebben. Maar dat valt reuze mee, laat ambtenaren eens meelopen in het echte bedrijfsleven waar ze NIET meer worden beschermd door de overheid

  reageer
 • Ambtenaar

   

  Over de zeepkettingen wordt binnen het stadhuis zeker gediscussieerd. Los daarvan wil ik graag iets zeggen over het ambtenaren-bashen. Ik kan u allen zeggen, dat ik in 20 jaren als ambtenaar maar 2 keer iemand ben tegengekomen die in mijn ogen harder kon werken. Voor de rest ken ik vooral collega's die bijzonder hard werken, met hart en ziel. Van 9 tot 17 is een mythe. Er wordt vaak in de avond (thuis) doorgewerkt, en in de weekenden ook. Juist voor klanten of om een dossier af te krijgen. (En ja: zonder overwerkvergoeding.) Allemaal prima. Maar wat ik wel akelig vind, is het ambtenaren-bashen zonder kennis van zaken. Loop eens een dagje mee, dan zie je hoe het werkelijk is.

  reageer
 • arie

   

  Volgens mij leest u niet goed want ik DENK dat niet niet maar ik plaats mijn ERVARINGEN. Ik werk inmiddels bijna 20 jaar bij een dienstverlener met o.a. veel gemeenten en andere overheden als klant. Natuurlijk zijn er ook uitzonderingen maar de meeste ambtenaren willen een compleet plan met wat besparingen zodat ze een wit voetje kunnen halen bij hun wethouder of andere verantwoordelijke. Dezelfde plannen inleveren bij een inkoper van een bedrijf levert een factor 10 op van een nieuwe afspraak waarbij de kosten onder de loep zijn genomen en waar wordt gekeken of er meer uit te halen is voor de inkopende partij. Het grootste verschil is dat de ambtenaar niet de trigger heeft om het zo goedkoop en goed mogelijk te doen maar dat hij bij elke verbetering al een schouderklopje krijgt. De meeste ambtenaren zijn niet lui geboren maar worden wel lui gemaakt door de gemakzuchtige omgeving.

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • .\/\/.

   

  Als ik het goed lees was de betreffende wethouder gevoelig voor de argumenten van de PVV. Het is uiteraard het goed recht van de PVV onderwerpen die zij belangrijk vinden ter sprake te brengen.

  reageer
 • pietje

   

  Dus omdat de ene ambtenaar veel rookt, mag de andere ambtenaar knutselen? Ben je soms zelf een ambtenaar die knutselt? Want voor een niet-ambtenaar zijn deze ambtenaren in beide gevallen luie werknemers.

  reageer
 • Ambetnaren

   

  Alleen al het feit dat ambtenaren dit normaal vinden bevestigt net beeld dat wij van ambtenaren hebben. Waarom zou een bedrijf ook wakker liggen van de kosten als ze hun opbrengsten onbeperkt kunnen verhogen?

  reageer
 • frits

   

  Denkt u dit nu heus? Ben benieuwd bij welke overheden u deze ervaring heeft.

  reageer
 • frits

   

  Normale mensen krijgen hun salaris of uitkering aan het einde van de maand. Waarom meent u dat u oktober nu al kan claimen? Overigens lijkt Omroep Flevoland mij niet de locatie om een persoonlijke strijd jegens bepaalde ambtenaren met naam en toenaam te voeren. Met zulk gedrag lijkt het mij niet vreemd dat u op een zwarte lijst komt van mensen met wie de gemeente geen mondeling contact meer wil onderhouden.

  reageer
 • De oude wielrennert

   

  Gaat de PVV daar over? Ze zitten niet eens in B&W! Sinds wanneer kan een politieke partij zonder leden het werkplek beleid van een gemeente bepalen? Het is gewoon een onzin bericht.

  reageer
 • esther

   

  ik weet niet waar u werkt maar bij ons en mijn klanten gebeurt dat buiten werktijd !!! en Ja je kan naar shiatsu massage maar dan wel in je pauze !!! en overwerk gebeurt vaker wel dan niet maar ik zie helaas de meeste ambtenaren niet overwerken omdat ze nog een dossier moeten afronden of omdat die dame toch echt haar geld nodig heeft voor de huur !!! want helaas zijn de meeste mensen in de bijstand omdat t echt nodig is en niet uit vrije wil !!!!

  reageer
 • Kitty

   

  Op zich is een creatieve workshop, betaald door een bedrijf (maakt niet uit of het overheid is) helemaal niet zo verkeerd. Creativiteit kan namelijk ook helpen bij je normale werkzaamheden. Natuurlijk is het een beetje dom dat je dit dan in praktijk gaat brengen onder de baas zijn tijd... Maar... Dan vraag ik mij af: hoe zit het met alle rokende ambtenaren die elke 10 minuten naar de rookruimte / naar buiten rennen om een kwartier weg te blijven? Ja, en neem dit niet zo letterlijk, maar dat gebeurt wel degelijk. En dan denk ik: als je het zo bekijkt, mag een ander best wel een zeepkettinkje maken onder werktijd.

  reageer
 • qwerty

   

  voor alle duidelijkheid: men mag inderdaad sporten onder werktijd, maar dat moet wel gecompenseerd worden om zodoende een normale werkweek of werkdag te maken. Met andere woorden:weliswaar onder werktijd maar in eigen tijd.

  reageer
 • Paul

   

  Administratie, afhandelen dossiers, email beantwoorden etc.?

  reageer
 • Swiebertje

   

  Dat is het andere uiterste Wiebe. Maar men moet toch ook beseffen dat ambtenaren al niet echt het imago van harde werkers hebben en dat dit soort activiteiten daar niet aan bijdragen. In tijden van bezuinigingen zou je dit soort activiteiten best buiten werktijd mogen plannen. Ambtenaren kunnen ook al sporten in de tijd van de baas. Lijkt me wel even voldoende.

  reageer
 • Klaas

   

  Ach, wat een onzin. In het bedrijfsleven gebeurd dat ook onder werktijd. Denk dat dat de gemiddelde ambtenaar harder werkt dan menigeen in het berijfsleven.

  reageer
 • Ni fallor

   

  Niets mis met een vooroorlogse werkmentaliteit. Waarom u het woord feodaal gebruikt snap ik niet. Een arbeidscontract houdt in dat de ene partij (werknemer) een bepaalde tijd arbeid verricht en de andere partij (werkgever) hiervoor betaalt. Heeft niets met feodalisme te maken.

  reageer
 • esther

   

  in het zakelijke bedrijfsleven kan de boog ook niet altijd gespannen staan en daarom organiseren wij in onze vrije tijd personeelsuitjes en niet onder werktijd !!!

  reageer
 • Hans

   

  Beste Derrick, ik weet uit ervaring dat ambtenaren, inclusief hun leidinggevenden zoals jij, een beetje buiten de realiteit leven. Daarom hoop ik oprecht dat er nog 25% van de ambtenaren worden ontslagen, want met een beetje peper in hun reet en een efficiency slag kan de rest het werk nog steeds doen.

  reageer
 • tavz

   

  sorry maar van 8.30 tot 1600 uur en dan nog afgemat zijn en beetje tijd voor je zelf ontplooiing vrij maken! gebeurt in het bedrijfsleven niet!

  reageer
 • Kees

   

  Alles wat reageerd op een negatieve manier is zelf vast te stom om te werken. Waren zij namelijk zelf wat slimmer geweest, dan waren ze vast ook wel ambtenaar geworden. Maar vast te druk met klachten indienen en zeuren....

  reageer
 • jan bakker

   

  1. Ach gut, is uw ambtelijke boogje dan zo gespannen? En waarmee dan wel? I.i.g. niet met het op tijd beantwoorden van vragen/oplossen van klachten van de bewoners van deze gemeente, u weet wel, die lastpakken waar u alleen jaarlijks een vette rekening naar toe stuurt. 2. Uw leidinggevende (want daaraan geen gebrek in de ambtelijke hiërarchie) denkt hier kennelijk anders over. Iets voor de agenda van de a.s. hei-sessie of uw functioneringsgebabbel?

  reageer
 • arie

   

  Gewoon een lui hok dus. Ik heb beroepsmatig bijna dagelijks te maken met de geld verspillende machine die ambtenarij heet. De meesten zitten gewoon te wachten op complete plannen uitgewerkt en wel op wit papier zodat ze het kunnen printen op gemeente- of provinciepapier en de schouderklopjes kunnen ontvangen. Aangezien ik goed mijn geld verdien door dit soort mensen maakt het me weinig uit dat jullie liever creatief vliegtuigjes leren vouwen. Maar ze zouden jullie loon beter een aanwezigheidspremie kunnen noemen.

  reageer
 • Jeroen

   

  Er moet iemand zijn die het aankaart. Ambtenaren hebben het zo makkelijk, vergeleken met de rest van de bevolking, zelf zullen ze het zichzelf echt niet moeilijker maken.

  reageer
 • joop

   

  zielig hij werk op het desbetreffende gemeentehuis

  reageer
 • Lisalooper

   

  Wat zeuren het kan toch in Almere.

  reageer
 • Jeffrey

   

  Derrick, het klopt natuurlijk helemaal dat mensen beter presteren als ze lekker in hun vel zitten. Kunnen ambtenaren dan niet zoals elk ander mens in hun eigen tijd fijn knutselen en dichten. Ik vind het zorgelijk dat jezelf een leidinggevende ambtenaar bent en zo gemakkelijk over gemeenschapsgeld denkt.

  reageer
 • verbaasd

   

  belachelijk, je moet werken voor je geld.

  reageer
 • anon

   

  schandalig. die ambtenaren schamen zich werkelijk waar nergens voor en wij maar betalen. wanneer stopt de waanzin van de overheid

  reageer
 • coda

   

  en terecht iedereen in dit land is van god los en doet waar men zelf zin inheeft. Goedzo pvv aanpakken die opvreters

  reageer
 • Derrick

   

  Jammer dat de PVV niet inziet dat het samen creatieve activiteiten ontplooien bijdraagt aan het welbevinden van de medewerker. Ik ben zelf leidinggevend ambtenaar en weet uit ervaring dat de boog niet altijd gespannen kan zijn. Wanneer deze meneer zich iets meer in de materie had verdiept, dan had hij de meerwaarde wellicht ingezien. Waar bemoeit zo'n man zich mee, vraag ik me dan af? En waarom meent de gemeente Almere hieraan tegemoet te moeten komen? Slap.

  reageer
 • mm

   

  vandaar dat ze moeten bezuinigen

  reageer
 • pipo

   

  Voor de goede orde: Mamaloe: dit was sarcasme

  reageer
 • pipo

   

  Nou gelukkig, eindelijk eens een harde aanpak. Wij in het bedrijfsleven maar hard werken en zij zich maar ontplooien. Hup pvv, graag meer van die pesterijen!

  reageer
 • Fred

   

  Vast ambtenaar...!

  reageer
 • .\/\/.

   

  Met deze keuze, die ik overigens wel een beetje begrijp, geeft de PVV weer duidelijk aan waar ze voor staan: de burger opzetten tegen de Boze Overheid. In het wereldbeeld van de PVV moet de ambtenaar getreiterd en vernederd worden, omdat de ambtenaar alleen maar uit zijn neus vreet op kosten van de hardwerkende belastingbetaler. De PVV zal niet rusten voordat de ambtenaar in een slecht verlicht en onverwarmd hok wordt afgebeuld.

  reageer
 • IK

   

  Laat de ambtenaren toch rustig knutselen, de tijd die ze daarmee verdoen is beter besteed dan de tijd die ze nadenken!!

  reageer
 • Ariane

   

  Weet waar je op stemde. Een zootje mafketels met een vooroorlogse feodale mentaliteit. Straks gaan ze de emails van de amtenaren nalezen op onderwerp en lelijke woorden.

  reageer
 • avd

   

  nu begrijp ik waarom ik al 14 weken wacht op antwoord van een ingediende klacht.

  reageer
 • Sjors

   

  Had niet anders van de PVV verwacht die denken en leven met de normen en waarden uit 1950. Ze zijn vast ook tegen yoga, meditatie, fotograferen en thuiswerken zoals men dat in het bedrijfsleven gewend is. Neen de PVV denkt dat een ieder een noeste fabriek of landarbeider is en thuis de vrouw heeft zitten voor onderhoud en het koken. Is toch te gek voor woorden dat je niet iets leuks en creatiefs mag leren op je werk. Creativiteit brengt juist de beste ideeën en juist een stompzinnig kettinkje maken kan dat ontplooien of juist de persoon anders laten denken en misschien zelfs een carrière switch gaat maken. PVV wil mensen strak in de hand houden volgens het dictatoriale denken.

  reageer
 • Peter

   

  Wat een geweldig succes....

  reageer
 • pietje

   

  Toch van de gekke dat ambenaren erop gewezen moeten worden dat ze hun werktijd aan hun werk moeten besteden en niet aan hun hobby's. Of delen ze die kettingen uit aan burgers die extra lang hebben moeten wachten op de dienstverlening? Er kan blijkbaar nog wat op FTE's bezuinigd worden bij de gemeente....

  reageer
 • Klaas

   

  Zijn ze nou helemaal koekoek geworden daar op het gemeentehuis. En de burger maar laten wachten. Afspraak inplannen voor een half uur en met 5 minuten al weer buiten staan. Wat gaan ze die andere 25 minuten doen? De helft van de ambtenaren kan daar wel weg.

  reageer
 • Reactie

   

  Is inderdaad te gek voor woorden. Knutselen graag in eigen tijd en op eigen kosten. Ik wacht al 6 weken op reactie van het digitaal loket. Ga gewoon je werk doen!

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert