Werkstraf geëist voor ontucht met 15-jarige

CREIL
Een voormalig inwoner van Creil moet van het Openbaar Ministerie 180 uur onbetaald werken wegens ontucht. De man vergreep zich aan een 15-jarige jongen.

Het misbruik vond 14 jaar geleden plaats, maar pas twee jaar geleden durfde het slachtoffer aangifte te doen. De jongen logeerde destijds bij de verdachte. Volgens de voormalig Creilenaar kwam van het een het ander en was er sprake van een incident.

Omdat de kans op herhaling laag wordt ingeschat en de zaak al oud is, eiste de officier van justitie alleen een werkstraf en duizend euro schadevergoeding voor het slachtoffer. De rechtbank doet op 21 oktober uitspraak.

reacties (4)

 • San

   

  correctie: bij aanranding 13 jaar en bij verkrachting 15 jaar. maar als het slachtoffer ten tijde van de ontucht minderjarig was gaat de teller van verjaring pas lopen als het slachtoffer 18 jaar wordt. dus zwaar aanpakken die viezerik!

  reageer
 • Moreno

   

  Langzaam laten leiden of rechtstreeks een kogel door ze kop bij dat soort gasten

  reageer
 • San

   

  voor zover ik weet verjaart een zaak pas na 18 jaar... dus nog een lichte straf voor ontucht met een jongeman wiens leven voorgoed werd veranderd door die gebeurtenis... dit is geen goed signaal...

  reageer
 • Paula

   

  Een lichte straf, maar begrijpelijk na verjaring.

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert