Flevolandse franchisenemers Halfords gaan door

FLEVOLAND
Twee van de vijf Halfords-vestigingen in Flevoland gaan voorlopig gewoon door. 

Dinsdag werd bekend dat fiets- en autozaak Halfords faillissement heeft aangevraagd via de rechter. De twee franchisenemers zitten in Lelystad en Emmeloord en zij willen de winkel openhouden. 

De andere drie Halfords-winkels in Almere en Dronten zijn eigen vestigingen. Zij zijn onderdeel van het faillissement en moeten afwachten wat de curatoren besluiten.

reacties (17)

 • Koos

   

  Nu trekt u de juiste conclusie. Er zullen meer winkels zijn die het niet gaan redden om deze reden. Maar dat is altijd al zo geweest. De platenzaak de cd winkel verdwenen door nieuwe ontwikkelingen. De bakker op de hoek etc. Allemaal verdwenen door de nieuwe ontwikkelingen. Als je daar niet tijdig op inspeelt dan red je het niet. Dat wil niet zeggen dat ik gelukkig ben met deze ontwikkeling, maar er zal steeds minder vraag zijn naar winkelruimte, omdat de "markt" verandert. Bij AH zie je dat ze hierop inspelen. Zelf boodschappen bezorgen, samenwerking met bol.com etc. Postagentschap. Daarmee vernieuwen ze hun aanbod en is de kans groter dat ze het wel gaan redden.

  reageer
 • D.Peeters

   

  @koos, ik heb voor de zekerheid uw tekst er nog maar even bijgepakt. U geeft aan dat 'ze' (lees 'halfords') hoofdzakelijk dingen verkopen die je ook via internet kan bestellen.....U bent het met mij eens dat 'ze' bijvoorbeeld ook de AH, Blokker, Bart Smit hadden kunnen zijn... 'Of te wel niet tijdig op de veranderende markt gereageerd'...Bedoelt u daarmee dat men eerder had moeten overgaan op internetwinkelen? Ik vind het een interessante discussie, want ik denk dat menig winkelier met hetzelfde probleem zit. Misschien heeft u als consument wel een mening hoe u graag zou willen winkelen...of hoe u de winkel tegenwoordig ziet in verhouding tot het internet?

  reageer
 • Koos

   

  @ D Peeters: Ik vind u reactie wederom raar, dit omdat u dingen beweert die ik zou zeggen die ik helemaal niet zeg. Ik zou graag zien dat u uw beweringen in uw eigen mond wil leggen en niet in die van mij. Ik zeg niet dat elke winkel kan sluiten omdat alles via internet te koop is. Ik heb alleen gezegd dat Halfords onvoldoende heeft ingespeeld op de veranderde markt omdat alle artikelen ook via internet kunnen worden gekocht. En wederom de opmerking over een onleefbare stad komt uit uw mond, en daarover heb ik nimmer gesproken. Wederom graag goed lezen voordat u reageert.

  reageer
 • D.Peeters

   

  @Koos, zij verkopen dus hoofdzakelijk artikelen die via internet besteld kunnen worden...maar dat geld ook voor een AH, Blokker, C&A etc etc....wat u ook bedenkt, alles is online te bestellen. Dus daarmee zegt u in feite dat elke winkel kan sluiten omdat zij produkten verkopen die online besteld kunnenworden....goh, daardoor zal een stad onleefbaar gaan worden...

  reageer
 • Koos

   

  @D.Peeters: Wat een rare reactie van u. Ik schrijf helemaal niets over de onleefbare stad, en klaag zeker daar niet over. Ik zeg ook niet dat ik liever geen gewone winkels heb en alles on-line bestel. Ik spreek alleen de constatering uit dat een zaak als Hallfords het niet heeft gered doordat ze hoofdzakelijk artikelen verkopen die ook (!) via internet kunnen worden besteld en daar niet tijdig genoeg op hebben geanticipeerd. Dus voortaan eerst goed lezen.

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • In de laatste alinea staat: 'de andere twee vestigingen in Almere en Dronten...'. Er zitten in Almere 2 vestigingen (Stad en Buiten), dus dat zijn er dan 3 die in afwachting zijn van wat de curatoren beslissen? Of blijft er 1 in Almere open? Niet helemaal duidelijk nu....

  reageer
 • Reactie

   

  Als de vorige eigenaar het verkoopt voor 1 symbolische euro en er vervolgens ook nog eens miljoenen aan lening in achterlaat, dan zou je kunnen bedenken dat ze er heel graag van af wilde geraken. De nieuwe eigenaar wist dan ook dat doorgaan op de ingeslagen koers onverantwoord was. En een beetje bijsturen was niet genoeg. Het moest radicaal anders. Bijvoorbeeld door verder te specialiseren. Maar dat is het afgelopen jaar onvoldoende gedaan. Dus na een eventuele doorstart heel snel de specialisatie opzoeken, anders wordt het geen succes.

  reageer
 • wil vdb

   

  en wie mag het verlies betalen na de doorstart ja u en ik ze starten gewoon door zonder schuld

  reageer
 • Jeroen

   

  Gevalletje bel horen luiden, maar niet weten waar de klepel hangt. Het gaat in totaal om iets meer dan 500 werknemers, winkels en hoofdkantoor bij elkaar opgeteld. Daaruit is al af te leiden dat de bezetting in de winkels minimaal is geweest.

  reageer
 • Jeroen

   

  Dat niet alleen, voor een kwaliteitsfiets ga je naar de specialist, en voor een goedkope fiets naar de bouwmarkt oid. Daar bovenop ziin de meeste nieuwe auto's tegenwoordig voorzien van een goede navigatie en autoradio, dus ook die markt is enorm gekrompen. Dat waren de 3 belangrijkste peilers van halfords, dus het zat eraan te komen.

  reageer
 • D.Peeters

   

  Ik begrijp uit uw reactie dat u liever geen gewone winkels meer hebt, en alles online besteld? Dat kan, maar klaag dan niet over de (on)leefbaarheid in uw stad...

  reageer
 • Daniel Peeters

   

  Hans en Pieter, succes met het voortzetten, ik hoop dat er gauw duidelijkheid komt voor jullie.

  reageer
 • Ron

   

  Weer een winkel leeg in Suydersee Dronten

  reageer
 • kees d.

   

  Een hoofdvestiging met 500 werknemers kost meer en zeker in crisis tijd dan 41 vestigingen kunnen verdienen.

  reageer
 • Koos

   

  Ze verkopen hoofdzakelijk dingen die je ook via internet kan bestellen, of te wel niet tijdig op de veranderende markt gereageerd.

  reageer
 • geencrisis

   

  aan internet(winkels)! Wie koopt er nog een fiets, autoradio/navigatie e.d. in de winkel? ja natuurlijk zijn die er nog wel, maar te weinig om winstgevend te zijn... toch?

  reageer
 • John

   

  Jammer, maar waar ligt dit nu aan.....de moederorgansiatie? De winkelier? Externe factoren of toch de crisis......

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert