50e woning Jan des Bouvrie opgeleverd

ZEEWOLDE
In het golf- en villaresort Harderwold in Zeewolde is zaterdag de 50e woning opgeleverd die is ontworpen door Jan des Bouvrie.

De villa's op het park zijn bedoeld als tweede woning. Iedereen die er koopt moet dus ook nog een ander adres hebben. Permanent op het park wonen mag niet.

Toch zegt Des Bouvrie de woningen wel te hebben ontworpen met als doel ze niet het gevoel van een vakantiewoning maar van een 'echte' woning mee te geven.

reacties (12)

 • -Z-

   

  Gezellig, met allemaal gevulde portemonee's naast elkaar in de JdB-prefab-allemaal-hetzelfde-huisje .... Een kliek, een commune, een enclave, ... Voor dit soort parken zou elke gemeente 2 vaste ex-UWV werknemers in dienst moeten hebben die controleren of er inderdaad 12 weken consequente leegstand is. Zo niet, dan is het salaris makkelijk verdiend: de boete van de JdB-bewoners (en andere illegale woonparken) kan direct worden overgemaakt als salaris.

  reageer
 • Alber

   

  Als hij er eens is staat is hij inderdaad binnen een kwartier ter plekke, denk daar maar eens over na. Waar gaan zijn kinderen naar school?

  reageer
 • simon van vliet

   

  sjors, uw opmerking tav van de kleur wit van Jan de Des Bouvrie wil ik een kanttekening maken. De binnenhuis archtect Ko Liang Li heeft voor heel veel geld een kleuradvies uitgebracht voor de aankomsthal van schiphol Verf hem maar WIT want de reizigers geven er al kleur genoeg aan. Dat was 1980 ...tijden veranderen --slimme jongens blijven.

  reageer
 • Paul

   

  Eens, staan gewoon ergens anders ingeschreven

  reageer
 • Ikke

   

  Op papier ja, ik de praktijk wonen ze er het hele jaar. Men staat alleen ergens anders ingeschreven.

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • Sjors

   

  Knap staaltje van marketing wanneer je 50 huizen weet te slijten in jaren 90 wit uitgevoerd. De volgens media ongewoon creative Des Bouvrie is in zijn hele leven nooit verder gekomen dan dingen laten produceren in het wit.

  reageer
 • frisjes

   

  Als t maar niet 12 weken achter elkaar zijn (dan zou je nog eens kunnen overwinteren/overzomeren..). Maar wie wil er nu in een toonzaal wonen van de Bouv...? Ben benieuwd of ook daar de gemeentelijke spionagepraktijken plaatsvinden.....of dat t net ff te ver uit t zicht is....

  reageer
 • Danielle

   

  de burgemeester van Zeewolde woont ook gewoon in Zeewolde. Hoe verklaar je anders dat hij er binnen een kwartier is als er iets gebeurd in het dorp?

  reageer
 • Caroline

   

  Dat mag ook, zolang je minstens twaalf weken per jaar op een ander adres bivakkeert.

  reageer
 • Albert

   

  Lekker bijdehand van de gemeente Zeewolde om op deze manier weer aan werkverschaffing voor hun ambtenaren te doen. Er komen weer rechtszaken (op kosten van de inwoners van Zeewolde) en een hoop problemen van. Waar woont de burgemeester eigenlijk ( die behoort toch in Zeewolde te wonen) , vreemd! Die heeft al een veel goedkopere woning "betrokken" Ook is er door deze burgemeester al een woonvergunning afgegeven op horsterwold aan z,n voormalige overbuurman. Denk zelf maar wat u hier van vind. Bah.

  reageer
 • Paul

   

  Dat denk ik ook, is ook het geval op Horsterwold

  reageer
 • Ikke

   

  Ja hoor, tweede woning.... Dit worden gewoon hoofdverblijven van de eigenaren.

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert