'Rijkswaterstaat niet schuldig aan vertraging'

ALMERE
Rijkswaterstaat kan er niets aan doen dat de werkzaamheden aan de spoorbrug over de A1 langer duren. Dat zegt professor Frits van Tol van de Technische Universiteit Delft. Hij is gespecialiseerd in funderingswetenschappen.

Volgens hem komt het vaker voor dat bij werkzaamheden een fundering gevonden wordt, die niet in kaart gebracht is. Dat de fundering niet gevonden is bij proefboringen, is volgens hem niet bijzonder. Bij de proefboringen wordt volgens Van Tol namelijk niet specifiek gekeken naar funderingen.

De langer durende werkzaamheden aan de spoorbrug over de A1 zorgen er voor dat reizigers tussen Almere en Weesp en Almere en Naarden-Bussum met de bus moeten. Het is nog niet zeker of reizigers woensdag wel over de spoorbrug kunnen.

reacties (6)

 • Dennis vanuit de Harz

   

  Briljant! Hier is beduidend meer kennis dan op de TU Delft... Waar Flevoland groot in is!

  reageer
 • Frank

   

  De ingenieur moet echt even ter plaatse gaan kijken. Niks bestaande spoorbrug uit dienst nemen. Meer een stuk spoordijk vervangen door een tijdelijke hulpbrug.Wissels zijn helemaal niet aan de orde.

  reageer
 • specialist

   

  Een fundering kun je zeker zien met grondradar. Als zoiets vaker gebeurt dan kun je van tevoren beter kijken met grondradar. Kost een paar duizend euro, maar je voorkomt er hele vervelende verrassingen mee.

  reageer
 • Antirail

   

  Opmerkelijk hoeveel specialisten er in Flevoland wonen. De een weet het nog beter dan de ander. Maar de meeste commentatoren zijn waarschijnlijk nooit verder gekomen dan het plaatsen van een tuinhek als ze al een spijker recht in het hout kunnen slaan.

  reageer
 • Ing. P.A.H.Busing

   

  Flauwekul dat RWS/PRORAIL er niets aan kan doen. Je mag de bestaande spoorbrug pas uit dienst nemen als de de hulpbrug er ligt en is vrijgeven. In een nacht de wissels tussen oude en nieuwe spoor aan brengen is dan het enige wat vertraging zou kunnen opleveren, en dat is een routine klusje. Deze nalatigheid is klunzig en onproffesioneel, wat is dit voor manier van aanbesteden. Bij Holland Railconsult wist de oudere garde wel dat er een fundering onder het baanlichaam lag, maar de oudere garde is weggepest of met pensioen. Nu is dit weer een goed voorbeeld van hoe goedkopere jonge garde aan het prutsen is. .

  reageer
 • .\/\/.

   

  Beste Ing, daar ter plaatse is een recht baanvak zonder wissels waar de treinen zo rond de 100 km/h rijden. En daar wil jij wissels tussen zetten?

 • Als u het allemaal zo goed weet, GA ER DAN ZELF STAAN. en anders geen commentaar leveren

 • frits

   

  Had die oudere garde dat dan niet moeten documenteren? Kennis bij jezelf houden is geen goede zaak. Eerder een krampachtige poging om jezelf onmisbaar te maken.

 • laat alle reacties zien
 • Mike62

   

  De professor is niet op de hoogte van de laatste technieken. De Ground penetrating radar had met een speciale antenne die gechikt is voor een bepaalde grondsoort de funderingen kunnen zien. Enkele vooruitstrevende Nederlandse bedrijven beschikken over deze geavanceerde apparatuur. Voor de professor dus niet de standaard antenne maar een speciaal type antenne.

  reageer
 • Piet

   

  Verkooppraatje?

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert