GOL vreest voor voortbestaan

LELYSTAD
De Stichting Georganiseerd Overleg Lelystad vreest voor haar voortbestaan nu het college van burgemeester en wethouders met ingang van 1 januari 2015 de subsidie van 77.000 euro wil beëindigen. GOL behartigt de belangen van mensen met een beperking.

Een dag nadat wethouder John van den Heuvel de kick-off deed voor een meerjarige campagne 'Samen leven, Samen doen', liet zijn collega Janneke Sparreboom weten dat het college geen geld meer voor GOL wil vrijmaken.

GOL-voorzitter Mijndert Vlug vindt het een vreemde gang van zaken. Hij benadrukt dat zijn vrijwilligers niet zonder professionele ondersteuning kunnen. Volgens hem komen alle plannen op losse schroeven te staan en worden de meest kwetsbare mensen hier de dupe van.

reacties (8)

 • Rinus

   

  Frits waar woon je dan schuiven we het onderhoud van je straat even 20 jaar naar achter.

  reageer
 • Ik

   

  77.000 voor een stichting waar ik nog nooit van heb gehoord is wel een fors bedrag!

  reageer
 • pop

   

  ja de zwakkere in onze samen leving die paklen is de makkelijkste route want de andere houden hun bek niet dicht en vechten terug. ontwetendheid van de bevollking zegt meer dan 10000 woorden de zwakke groepen zijn bejaarden die niet een goede gezondheid hebben gehandicapten en mensen in de bijstand gezinnen alleemstaande ouder en de alleenstaande zelfaar vergeet de dakloze ook niet want een bezuoniging op de een vloeit door naar de volgende zwakkere groep John van de Heuvel doe hier wat aan

  reageer
 • Jan

   

  Ook om een vrijwilligersorganisatie te kunnen laten draaien heb je geld nodig om activiteiten uit te kunnen voeren. Professionele ondersteuning zorgt ervoor dat de vrijwilligers goed ondersteund worden bij hun activiteiten. Dus het is niet of het een of het andere maar en vrijwilligers en professionele ondersteuning. De gemeente laat een kans liggen om op een goedkope wijze de beleid te maken en uit te laten voeren voor mensen met een beperking binnen Lelystad. Misschien is het verstandiger ipv op het GOL op de betreffende beleidsmedewerkers binnen de gemeente te bezuinigen...

  reageer
 • Martin

   

  de GOL is een stichting die bv een blad kunnen uitgeven door middel van een abonnement. Er zijn vele andere manieren om aan geld te komen zonder afhankelijk te zijn van subsidie.

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • frits

   

  Het GOL is blijkbaar te kritisch op wat de gemeente doet. Een zinniger verklaring voor deze maatregel is niet te verzinnen. Er zijn genoeg andere opties om €77.000 te bezuinigen. Minder evenementen, minder citymarketing, minder extra geld naar de Agora, minder bestuursondersteuning voor de wethouders, minder administratieve ambtenaren, minder geld naar onderhoud wegen en woonbuurten, minder subsidie voor sport, minder geld naar de MFA's en wijkposten, en zo kan ik nog wel even doorgaan.

  reageer
 • observatie!

   

  Terecht of onterecht geen geld meer voor het GOL? Is het een primaire taak voor de gemeente? Dat kan ik moeilijk beoordelen. De raadsleden zullen hun besluit wel kunnen verdedigen als ze bijvoorbeeld besluiten om wel tonnen te stoppen in de nimmer sluitende begroting van de Agora of een zeilevenement voor de internationale buhne en niets meer wensen (kunnen?) toe te wijzen aan het GOL Dat is ook lokale op sociale waarden en normen gebaseerde democratie.

  reageer
 • Barbara

   

  Vrijwilligers hebben dikwijls een heel gezonde ervaringsrijke kijk op situaties waarin zij zich als hulpverlener bevinden. Daar hoeft helemaal niet laatdunkend over gesproken te worden, alsof ze het zonder professioneel niet kunnen. En het overgrote merendeel van subsidie zal toch na die laatstgenoemde gaan.

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert