PVV wil omstreden kunstwerken naar Almere halen

ALMERE
De PVV in Almere wil dat de Amsterdamse beeldend kunstenaar Theourgos zijn omstreden werk in Almere exposeert.

Theourgos zeult volgens De Telegraaf al maanden met beelden en schilderijen over de moord op Pim Fortuyn en Theo van Gogh, en over de opkomst van ISIS. Maar kunstinstellingen durven het niet aan zijn werk te tonen.

De PVV vraagt daarom aan het college van burgemeester en wethouders de kunstenaar uit te nodigen in Almere te exposeren. De partij roept het college op om Corrosia of de Schouwburg te vragen ruimte te bieden aan Theourgos.

reacties (13)

 • -Z-

   

  Snapt iedereen trouwens dat de PVV er voor heeft gezorgd dat de Floriade in Almere komt ? In 2010 hebben VVD en PvdA de kandidatuur voor de Europese Culturele Hoofdstad 2018 verkiezingen opgeblazen uit angst voor de PVV. Geen cultuur als verkiezingsargument. Maar Almere wilde iets groots, zocht verder en dank u wel PVV: de Floriade kwam (na een kort internet onderzoekje) ineens op een bureautafel. De anti-cultuurhouding van de PVV en de reactie daarop van VVD en PvdA toe hebben dus geleid tot waar we nu zijn ... : klagen over cultuurgebrek en klagen over een op voorhand nog veel risicovoller project (Floriade) dan er eerst was (2018). Bovendien: 2018 had de stad gebracht wat het wil en nodig heeft, van jan 2018 tot dec 2018. De Floriade geeft alleen overlast in de zomer van 2022, en op alle begrotingen van 2011 tot 2034 ....

  reageer
 • -Z-

   

  Nu maakt de heer Van Dijk een cruciale fout die hem nog vele jaren nagedragen zal worden. En waarmee de PVV zichzelf buiten spel heeft gezet om nog serieus over cultuur mee te kunnen praten. Niet alleen door plots (in hun straatje passende) cultuur te promoten, of door op te komen voor een zielige kunstenaar. Zeker ook omdat de PVV gemeenschapsgeld hiervoor in wil zetten. De heer Van Dijk heeft zich niet gerealiseerd wat de PVV voorstelt. Behalve lekker publiciteit krijgen. Welnu gefeliciteerd die heeft u heer Van Dijk. Maar ... u heeft zichzelf nu op eigen voorwaarden en initiatief zo belachelijk. Laat de raad dit voorstel NOOIT vergeten en het in het gezicht van de PVV blijven smeren. Te pas en te onpas. Overal en altijd.

  reageer
 • Pzaal

   

  Hoeveel ton krijgt deze kunstenaar ervoor?

  reageer
 • Jos

   

  Politiek moet zich niet bemoeien met de inhoud van kunst. Daar hebben we in het verleden zeer slechte ervaringen mee.

  reageer
 • pietje

   

  Koopt ie toch lekker zelf een loods. Er lopen wel meer kunstenaars rond die nergens 'mogen' exposeren. Heeft vaak wat met de kwaliteit van het werk te maken. Als de PVV wil dat de mensen meneers werk zien, dan zorgen ze zelf toch voor ruimte? Maar niet op kosten van de gemeente graag.

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • Jeroen

   

  De kunstenaar wil de expositieruimte ook zelf betalen, maar zelfs dan word die nog geweigerd.

  reageer
 • John

   

  Een echte PVV-er zou zeggen: Al die kunstenaars moeten maar zelf voor een expositieruimte betalen! Ohhhhh, wacht ff... In dit geval dus niet!? Want!? Opeens vindt PVV iets kunstzinnigs mooi en nuttig voor de samenleving!? De kunst is toch een linkse hobby?

  reageer
 • Peter

   

  Ik noem het het paard van Troje. De partij die tegen alles aan schopt wat ook maar iets met kunst en cultuur te maken heeft en dan met dit voorstel komt? Hoe ongeloofwaardig kun je zijn.

  reageer
 • .\/\/.

   

  Cultuur als strijdwapen....bijna honderd jaar later wordt de agitprop door extreem-rechts ontdekt. En als het college er geen brood inziet kan er weer luidkeels gekermd worden dat er sprake is van censuur. Alles voor de bühne.

  reageer
 • 13xx

   

  pvv en kunst? dat is net zoiets als zure haring met slagroom.

  reageer
 • jopie

   

  Ja joh. De boel weer lekker opruien en haat zaaien! Wat een verstand.....

  reageer
 • ik

   

  Je haalt mij de woorden uit de mond.

  reageer
 • qwerty

   

  ok, dus eerst jarenlang tekeergaan tegen alles wat de titel Kunst&Cultuur draagt, maar als het ze eventjes goed uitkomt moet er ruimte geboden worden aan, jawel, Kunst&Cultuur. Sterk staaltje consequente en heldere politiek....

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert