Zwembad met gevitaliseerd water geopend

ALMERE
Zwembad 'Het Mineraal' aan de Radioweg in Almere is sinds zondag toegankelijk voor iedereen. De afgelopen jaren diende het als instructiebad van Intermezzo, een organisatie voor medische keuringen.

'Het Mineraal' dat geëxploiteerd wordt door zweminstituut Siemons heeft bijzonder zwemwater. Het bad is gevuld met zogenoemd gevitaliseerd water. Volgens de exploitant is het water zacht en rijk aan mineralen. Bovendien zou het goed zijn voor de huid, luchtwegen, spieren en gewrichten.

Anders dan bij gewoon kraanwater wordt bij het vitaliseren gebruik gemaakt van trillingen om het water te zuiveren. Het zweminstituut zegt dat door deze methode minder chemicaliën nodig zijn en de onderhoudskosten lager zijn.

reacties (6)

 • Willem

   

  Dat heeft dan waarschijnlijk te maken met de techniek die gebruikt wordt voor de chlorering. Vitaliseren van water is namelijk onzin en kletspraat.

  reageer
 • .\/\/.

   

  Omroep Flevoland geeft hier gewoon iets weer, en niet als een eigen mening. De zin begint keurig met "Volgens de exploitant (...)". Of dat wel of geen onzin is laat men in het midden.

  reageer
 • Het Mineraal

   

  Beste Marcel, We respecteren je mening, maar willen je graag een keertje uitnodigen in het zwembad om te ruiken, te proeven en te voelen. We hopen dat je deze uitnodiging aandurft. Wij en onze bezoekers merken heel duidelijk het verschil. Tot ziens! Erik Siemons

  reageer
 • daan

   

  met trillingen kan je het echt schoonmaken. dit zal waarschijnlijk gebeuren met ultrasoon. met de oor hoor je het niet maar je ziet het wel.

  reageer
 • Marcel

   

  Omroep Flevoland, doe eerst journalistiek onderzoek. Vitaliseren van water is KWAKZALVERIJ! Gebaseerd op het idee dat niet meer aanwezige stoffen 'trillingen' hebben achtergelaten in het water. Te absurd voor woorden.

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • Dokter Jacobo

   

  Ook voor zoetstofwisselingstherapie

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert