Vogelwacht tegen helikoptertellingen

LELYSTAD
Vogel- en Natuurwacht Zuid-Flevoland wil niet meer dat Staatsbosbeheer met een helikopter de grote grazers telt in de Oostvaardersplassen.

Volgens de vogelclub is de helikopter verstorend voor de vogels in het natuurgebied tussen Lelystad en Almere. Staatsbosbeheer zegt van allerlei overheden toestemming te hebben gekregen om de helikopter voor het vierde jaar in te zetten. De helikopter zou nauwkeurige tellingen opleveren zegt Staatsbosbeheer.

De inzet van de helikopter wordt volgend jaar geëvalueerd. Dan wordt duidelijk welke effecten de helikopter heeft op de vogels in de Oostvaardersplassen.


reacties (8)

 • MK

   

  ach ja, hoe moet Staatsbosbeheer anders hun jaarlijkse helikopter vluchtje goed praten... er zijn tegenwoordig genoeg minder milieu belastende en minder dure oplossingen... o.a. het inzetten van de 'drone'.

  reageer
 • Jos

   

  De Vogelwacht moet er maar aan wennen dat het hier niet om een vogelreservaat gaat maar een gebied waar onder de noemer van natuur een intensieve manier van veehouderij plaats vindt. Binnenkort zijn de herten-, paarden- en runderbiefstukken in de aanbieding. Want op basis van deze tellingen zal er weer afgeschoten moeten worden. Leve de intensieve veehouderij!

  reageer
 • Frans

   

  De vogelwacht heeft wat dat betreft ook boter op zijn hoofd want ze steunen wel de grote windmolenparken. Die gaan veel meer vogelleventjes kosten.

  reageer
 • Jan

   

  Ik zou me drukker maken over de plannen voor uitbreiding vliegveld Lelystad ten behoeve van de Schipholgroep.

  reageer
 • waterwijker

   

  Het is de bekende drogredenering: Ik ben gek op vogels. Ik heb erge last van alles wat geen natuur is. Dus vogels hebben erge last van alles wat geen natuur is, in dit geval dus een helicopter. Een objectieve waarnemer (zoals in de vorige reactie) kan het tegendeel vaststellen. Jammer genoeg wordt laat de publieke opinie zich makkelijk misleiden door dit soort 'dieren worden verstoord' sprookjes.

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • Andree

   

  Ze zijn alleen maar tegen omdat ze er zelf tegen zijn en de kosten niet hoeven te betalen. Niet omdat de vogeltjes er onder zouden lijden.

  reageer
 • Flora

   

  Laten ze die spoorlijn dan ook maar weghalen Afgelopen zaterdag denderde een goederentrien voorbij waar geen eind aan kwam, had je de vogels moeten zien op dat moment. Een drone zou e.v.t misschien beter zijn maar daar heb ik geen verstand van, laat ik liever aan de deskundigen over. Heb vertrouwen in Staatsbosbeheer dat ze de beste keuze maken.

  reageer
 • Arie

   

  Wat een onzin over die verstoring door een helikopter. Ik heb jaren naast een landingsplaats van helikopters van de luchtmacht gewerkt, altijd moesten wij vogels wegjagen. Waarom. Nou die vogels voelden zich daar veilig. En dan voorjaars en zomers overal nesten.

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert