Aantal lesvluchten neemt sterk af

LELYSTAD
Het aantal vlieglessen is de laatste jaren sterk gedaald. Dat meldt het Centraal Bureau voor de Statistiek.

Door de stijgende werkloosheid onder piloten neemt de vraag naar vlieglessen steeds verder af. Ook het recreatieve lesverkeer is afgenomen. Dat komt vooral door de economische crisis en de hoge brandstofprijzen.

Ook Lelystad Airport en vliegopleidingen op die luchthaven constateren diezelfde tendens. Lesvluchten vormen meer dan de helft van het aantal vluchten op vliegveld Lelystad. Door de daling daarvan loopt dus ook het totale aantal vliegbewegingen daar terug.reacties (1)

  • Dirk

     

    Zal het wellicht ook komen door het "landen" van de absurditeit na zoveel jaar? 110.000 tot 150.000 € voor een opleiding die niet of nauwelijks leidt tot werk is ook wel erg veel. Jonge mensen worden verleid om schulden aan te gaan die op termijn niet te overzien zijn. En geef dan niet de banken de schuld, maar kijk naar het verdienmodel en realiteit van vandaag. Als er weer vraag is trekt het wel vast weer aan, vraag is echter of niet ook hier een marktcorrectie is ontstaan die vorm geeft aan de nieuwe werkelijkheid?

    reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert