Van Klaveren gaat samenwerken met anti-Europese partij

ALMERE
Tweede Kamerlid Joram van Klaveren uit Almere gaat met zijn partij VoorNederland (VNL) samenwerken met de Britse partij UKIP. Donderdag waren voorman Nigel Farage en Van Klaveren in Brussel om de samenwerking te beklinken.

UKIP ziet Europa niet zitten en laat duidelijk weten dat het Verenigd Koninkrijk zich uit Europa moet terugtrekken. Verder staat de partij voor het stoppen van massa-immigratie en het verlagen van de belastingen.

De samenwerking zal bestaan uit het uitwisselen van informatie waar beide partijen iets aan hebben. Eerder probeerde PVV-leider Geert Wilders toenadering te vinden bij de Britten, maar Farage vond Wilders te extreem. UKIP nam later het initiatief om contact te leggen met VoorNederland. Van Klaveren zat eerder voor de PVV in de kamer, maar stapte uit de partij vanwege de minder Marokkanen uitspraak van Wilders eerder dit jaar.

Foto: VNL (via Twitter)
reacties (8)

 • -Z-

   

  De heer Van Klaveren gaat internationaal. Geert 2 werkt hard aan de realisatie van zn eigen imperium. Strak in het pak met die vervelende nepglimlach, en uitgesproken arrogant. Toch een mooie en makkelijke carriere: elke maand zat geld, zonder enig echte verantwoordelijkheid (als een voorstel het niet haalt tja dat doen die anderen he !). Goed op weg Joram, maak je carriere !!

  reageer
 • ras

   

  de eu is eng die trekken onze zakken leeg deze farage niet.

  reageer
 • .\/\/.

   

  Kleine partijen zijn geen probleem, sterker nog: gelegenheidscoalities met kleine(re) partijen over bepaalde onderwerpen zou je kunnen zien als 'democratie in actie'. Het instellen van een kiesdrempel - je bedoelt waarschijnlijk een minimumgrootte van een fractie - leidt tot eenvormigheid in de partijprogramma's, en tevens tot partijtjes binnen een partij, met allerlei voorkeurstemmen.

  reageer
 • willem ex buiten

   

  Belachelijk al deze acties.In de Tweede Kamer komen steeds meer kleine partijen.Dit komt omdat zij eerst gebruik maken van een bestaande partij en vervolgens als zij het ""baantje"hebben ze zelfstandig door gaan.Gisteren kregen we er weer een nieuwe partij bij door afscheiding van 2 PvdA leden.Al deze kleine partijen zijn een gevaar voor de democratie en maken het land onbestuurbaar.Een kiesdrempel zou een goede oplossing zijn. Wie zit er nu te wachten op deze 2 mans fractie met een samenwerkingsverband met een Engelse partij die overal op tegen is en met geen enkele oplossing komt.

  reageer
 • Truus

   

  Twee enge mannen met enge ideeen

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • Ruben

   

  Heel knap van VNL dat ze dit voor elkaar hebben gekregen. Het redelijke alternatief voor de PVV.

  reageer
 • Andrea

   

  Goed gedaan Joram,heel veel succes met de samenwerking

  reageer
 • Poe

   

  Nigel Farage is gewoon een held.

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert