Jorritsma: 'Eerste Kamerlid is meer politicus dan burgemeester'

ALMERE
Annemarie Jorritsma schat in dat ze voldoende tijd zou hebben gehad om het burgemeesterschap van Almere te combineren met een plek in de Eerste Kamer.

Ze vond die combinatie uiteindelijk toch niet zo gelukkig, omdat leden van de Eerste Kamer een meer uitgesproken politieke rol hebben terwijl een burgemeester boven de partijen moet staan. Dat zegt Jorritsma in de zaterdageditie van het programma Over Flevoland Gesproken, in een toelichting op haar besluit komende zomer te stoppen als burgemeester.

Jorritsma is voor de VVD kandidaat voor een zetel in de Eerste Kamer. Daarnaast hoopt ze op een aantal nevenfuncties.

reacties (17)

 • Kees

   

  Ach ach wat bent u zielig

  reageer
 • Havenaar

   

  Eens !

  reageer
 • Rob

   

  Het HSL-debakel is mede door deze mevrouw, voor haar burgemeesterschap, veroorzaakt in de drang om een publieke dienst commercieel te maken. Kosten ruim 7 miljard en resultaat: er rijden nog steeds geen treinen op hoge snelheid op dit traject!!!!!!! Als ik wat verkeerd doe bij mijn baas dan kan ik vertrekken. Deze dame is net zoals bijna alle andere politici alleen op eigen baan uit en dus behoorlijk inkomen dat wordt betaald dus door ons allemaal. We staan er met zijn allen gewoon bij te kijken en het gaat maar door.

  reageer
 • Paul

   

  Wat zijn de druiven weer zuur, en ik proef ook wat jaloezie zo hier en daar, ze is een prima bestuurder en wil wat anders wat is daar mis mee?

  reageer
 • Havenaar

   

  Ja idd in de schijnwerpers en meer passend voor haar noem ik het publiciteitsgeil.

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • arie

   

  Inderdaad, ze horen de wetten slechts te toetsen maar die aandachtsorgels bedrijven tegenwoordig gewoon politiek. En mevrouw Jorritsma gaat daar graag in mee want ze staat graag in de schijnwerpers. Hopelijk vindt ze snel wat nevenfuncties om deze ruime vergoeding aan te vullen want wie wil er nu een parttime baantje van minder als een dag per week voor slechts 2.000 in de maand...

  reageer
 • Havenaar

   

  Als ze nou als reden had opgegeven dat ze ook anderen een kans wil geven om een keer een nieuwe wind te laten waaien dan had ik dat positiever ontvangen. Nu lijkt het alsof ze overal maar haar eigen stempel op wil drukken en ondertussen daarbij vooral natuurlijk haar portomonnee niet vergeet.

  reageer
 • ron

   

  ik zie wel degelijk meerwaarde in de 1e kamer ; zij hebben al heel wat slechte wen onuitvoerbare wetgeving weten te voorkomen. Maar ja je zou je er ook in kunnen verdiepen alvorens meteen te roepen dat het graaiers zijn.

  reageer
 • Flevoburger

   

  De 1e kamer heeft zich in de loop der tijd een geheel eigen "positie" gegeven. 1e kamerleden zijn in de praktijk tegenwoordig niets meer of minder dan een ordinair politieke verlengstuk van de 2e kamerleden. Vaak zien we hier ook dat de "positionele politieke belangen" prioriteit hebben op zelfs de standpunten / uitgangspositie van hun eigen partijidealen. Neem daar het voorbeeld van PvdA-senator Adri Duivesteijn met het "woon akkoord" .......... De Nederlandse samenleving zou een stuk beter af zijn als de 1e kamer gewoon wordt opgeheven.

  reageer
 • frits

   

  @fred zeker blijven graaien en zakkenvullen daar zijn ze goed in bij de vvd

  reageer
 • joep

   

  Je slaat de spijker op de kop Grondstof. Heb niets toe te voegen

  reageer
 • Fred

   

  jaloers ?? uiteraard...wie wil niet 12 jr gaaien, mede door zonder enig behaald resultaat de dame uit te hangen, en vervolgens elders opnieuw kunnen graaien.... t is alleen jammer dat dit soort gasten er zelf voor kunnen blijven orgen dat ze dit kunnen blijven doen

  reageer
 • Fred

   

  jaloers ?? uiteraard...wie wil niet 12 jr gaaien, mede door zonder enig behaald resultaat de dame uit te hangen, en vervolgens elders opnieuw kunnen graaien.... t is alleen jammer dat dit soort gasten er zelf voor kunnen blijven orgen dat ze dit kunnen blijven doen

  reageer
 • Antje

   

  Ben met je eens... Zij denken niet bij na wat zij schrijven/zeggen... Van mij mag zij zo weer burgemeester zijn.....

  reageer
 • NiLa

   

  Jaloers?

  reageer
 • Fred

   

  lekker blijven graaien dus....

  reageer
 • grondstof

   

  Toch mooi als je kandidaat bent en dan min of meer al zeker weet dat je vanwege de vele vriendjes bij de VVD wel gekozen gaat worden. En voor nevenfuncties meteen maar even kenbaar maakt daarvoor beschikbaar te zijn. Die zullen er voldoende zijn, in die kringen schuift men elkaar van alles toe. De inkomsten zullen vermoedelijk ver boven dat van het salaris welke zij nu ontvangt stijgen en dat voor vee minder werkzame uren en minder inspanningen.

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert