"Ontbreken contract Achmea en Flevoziekenhuis bijzonder"

ALMERE • Wo 3 december 2014 | 19:15 • Woensdag 3 december 2014 | 19:15
Het is bijzonder dat zorgverzekeraar Achmea nog geen contract heeft met het Flevoziekenhuis in Almere. Dat zegt Peter Ruys van vergelijkingssite zorgkiezer.nl. Op 19 november moesten zorgverzekeraars aangeven met welke ziekenhuizen ze in zee gaan. Achmea heeft nog geen overeenkomst met het Flevoziekenhuis, maar liet vorige week weten dat de onderhandelingen constructief verlopen.

Veel Almeerders hebben een polis bij een verzekeringsmaatschappij die onderdeel uitmaakt van Achmea. Het gaat om maatschappijen als Agis, Avero, Groene Land, Zilveren Kruis, FBTO en De Friesland. Als er geen contract komt, heeft dit grote gevolgen voor de verzekerden. Ze moeten dan uitwijken naar een ander ziekenhuis of hoge rekeningen betalen bij een ziekenhuisopname.

Ruys verwacht dat de verzekeraar en het ziekenhuis er alsnog uitkomen en adviseert verzekerden de situatie nog enkele weken af te wachten.

Als Achmea en het Flevoziekenhuis er niet uitkomen, zou dat een unieke situatie opleveren. Volgens Peter Ruys heeft het Slotervaartziekenhuis in Amsterdam in 2012 onder leiding van Aysel Erbudak geen contract afgesloten met een zorgverzekeraar. Dat dreigde financieel mis te gaan. Een paar maanden later kwam er alsnog een deal toen Erbudak werd geschorst en iemand anders de leiding overnam.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel