Flinke stijging aantal dak- en thuislozen

FLEVOLAND
Het aantal dak- en thuislozen in Flevoland is vorig jaar met 18 procent toegenomen tot ruim 3.000. Dat blijkt uit de Flevomonitor, een onderzoek van het Bonger Instituut in opdracht van de gemeente Almere.

Het instituut verklaart de stijging doordat meer mensen door de economische crisis in de schulden zijn gekomen. Ruim de helft van de Flevolandse dak- en thuislozen zit in Almere, maar naar verhouding is de groep het grootst in Lelystad. Dit valt toe te schrijven aan de hoge werkloosheid in de provinciehoofdstad.

In Zeewolde is het aantal daklozen ruim verdubbeld tot 27. Van hen is de helft vrouw. Op Urk is het probleem het kleinst. Bijna de helft van de dak- en thuislozen is allochtoon, waarbij Surinamers en Antillianen in de meerderheid zijn.

reacties (11)

 • Zielig

   

  Het wordt steeds enger hier te leven. Mijn kinderen krijgen geen woning omdat gelukzoekers hier inclusief vette bijstand in worden geplaatst. Dit alles onder de noemer zielig. Mijn kinderen zijn niet zielig en ze gaan elke dag werken voor de zielige gelukzoekers. Wij, ouders zorgen dat onze kinderen niet dakloos zijn.....Bedankt zielige mensen en blijf je hele leve zielig, met dank aan onze zielige democratisch gekozen politiek en hun zielige aanhangers.

  reageer
 • Peter

   

  Wat hebben de asiel zoekers hier nu weer mee te maken? Die zijn er ook al de oorzaak van dat deze mensen zich willens en wetens in de schulden steken en te beroerd zijn om de handen uit mouwen te steken?

  reageer
 • A.

   

  Dit is niet toe te schrijven aan de hoge werkloosheid. Dit is toe te schrijven aan het wankele assielzoekersbeleid en het aantal uitgeprocedeerde assielzoekers die maar niet wordt uitgezet!

  reageer
 • beernd

   

  hoe word je dakloos?

  reageer
 • Ester

   

  Dit is toch erg? Waar slapen die mensen dan. Ik rijd wel eens door de stad s'nachts maar zie geen zwervers. Of wonen die in het leger des Heils? Triest dat gemeentes ruimte maken voor asiel zoekers, maar niks doet voor de daklozen, het word almaar erger met de armoe in dit land, wanneer word daar eens wat aan gedaan.

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • tja..

   

  in zeewolde is bijna helemaal geen werk meer een dorp van 18000 man waar misschien 2000 in het dorp werkten wonen nu ook 1000 Oostblok werknemers zeewoldenaren worden massaal de deur uitgewerkt en vervangen Door poolse

  reageer
 • Sjors

   

  Vreemde reactie over de dak en thuislozen. Asielzoekers moeten we maar niet gaan helpen en voormalig gelukzoekers (85% van de daklozen) die moeten we nu opeens wel gaan helpen. Hebben we eindelijk na 35 jaar echt mensen die op de vlucht zijn geslagen vanwege het extreme geweld in Syrië het nog niet goed. De grote klagers hebben wel de afgelopen zelfstandig en vrijwillig gekozen voor het binnenhalen van gelukzoekers. Thuislozen hebben wel een huis maar voelen zich niet thuis. Het echte aantal zwervers (daklozen) valt reuze mee.

  reageer
 • flevo

   

  ze hebben het drukker met het opvangen van de asielzoekers hier in flevoland dan hulp bieden aan de eigen inwoners want die laten ze gewoon in de goot liggen hier dat is landelijk beleid hier van uit het mooie kabinet ze helpen alle mensen behalve het eigen volk

  reageer
 • Ikke

   

  Goh maar er komen wel 600 plaatsen erbij bij het asielziekercentrum in almere! Daar hadden de daklozen ook graag wel willen wonen.

  reageer
 • henk

   

  eigen mensen laten ze in de kou staan,maar voor buitenland wordt van alles geregeld.

  reageer
 • Anonymus

   

  Gemeente Dronten stuurt al haar probleem gevallen / daklozen door scheiding,overlijden of andere oorzaken rechtstreeks door naar het leger des heils in Almere In dronten gaat alles namelijk super geweldig en daar zijn dus geen daklozen( blijkt na onderzoek) Deze gemeente maakt van vele mazen in de wet gebruik,dit is er 1 van

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert