Bouw basisschool Nobelhorst duurder dan verwacht

ALMERE
De bouw van een schoolgebouw met sporthal in de wijk Nobelhorst in Almere valt 320.000 euro duurder uit dan in eerste instantie begroot. Dat komt met name omdat er volgens de gemeente langere heipalen gebruikt moeten worden.

Die zijn ook nog eens fors duurder dan een aantal jaren geleden, toen het volop crisis was in de bouw.

De openbare basisschool met 14 klaslokalen, verwacht met ingang van het nieuwe schooljaar de eerste kinderen. Tegen die tijd wonen in Nobelhorst naar schatting zo'n 100 kinderen in de basisschoolleeftijd.

reacties (13)

 • Michael

   

  De school rendabel maken zal de komende jaren niet lukken. Rekensom: 100 leerlingen x € 6.100 (lumpsum) per leerling, per jaar = € 610.000 per jaar beschikbaar voor onderwijs! Ouders betalen geen lesgeld voor het basisonderwijs. Bij een docent-leerling ratio van 1 op 15 zijn er dus minimaal 7 docenten nodig. Salaris samen al ruim € 300.000,- per jaar. Dan nog de overheid erbij opgeteld: samen circa € 400.000,- per jaar. Dan nog de kosten voor het onderwijs eraf, huisvesting en leermiddelen.... Succes Gemeente Almere en ASG!!

  reageer
 • JP

   

  De verkoop van de woningen in Nobelhorst verloopt erg traag. Als er genoeg voorzieningen zijn zoals supermarkt, horeca, basisschool, gezondheidscentrum etc. dan zal dat meer kopers trekken. Mensen met kinderen gaan niet zo snel ergens wonen waar de eerste 2 jaar nog geen school is.

  reageer
 • Kreuning

   

  De bouw van de school een jaar uitgesteld?. Zijn de palen volgend jaar goedkoper dan?? Dan zit ik te denken aan nood-school, totdat ze een goede berekening hebben kunnen maken.

  reageer
 • Ray Summer

   

  Een basisschool is het belangrijkst in een woonwijk. Dan maar even een noodgebouw. Jou kind(eren) elke dag naar de andere kant van Almere brengen midden in de spitsuren brengt extra drukte in het verkeer en stress mee. Leuk vooruitzicht om daar te wonen. Gemeente en de aansluitende instanties neem jullie verantwoordelijkheid en zet daar alvast een noodvoorziening neer. Geen school is geen optie.

  reageer
 • Ber

   

  Laat ymere maar wat meebetalen, ipv dat de burger uit de bestaande wijken wel moet meebetalen aan de nieuwe voorzieningen maar het jaar erop scholen en zwembaden etc in de bestaande wijk opeens moeten sluiten.

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • John

   

  Hahahahaha het valt weer duurder uit....waarom ben ik toch weer iedere keer verbaasd hierover......

  reageer
 • frits

   

  ja ja hier weer gewoon handje klap ,en de burger betaald weer de rekening ach ze hebben geld zat toch want ze strooien met geld hier

  reageer
 • H.

   

  100 kinderen / 8 groepen = 12 kinderen per groep. Mogen de ouders nog wel hun best doen om de school rendabel te maken.

  reageer
 • Wat denkt u er van dat ook kinderen uit Almere hout komen en misschien zelfs uit tussen de vaarten want dat is niet eens zo gek ver weg.

 • jacob

   

  ja, kan gebeuren. maar nieuws, nee.

  reageer
 • Loes Walsteijn

   

  Zoveel duurder zijn die langere palen nu ook weer niet. Bovendien kan je met minder volstaan als je dan meteen op een zeer dikke stevige laag staat. De aannemer die ons huis bouwde in Nobelhorst, doet ook dit soort projecten. Ze werken eerlijk en goed. Ik kan hem van harte aanbevelen om een offerte aan te vragen. Huurdeman in Amersfoort. Mijns inziens is hier weer sprake van de gemeente, en dus de burger, uitmelken.

  reageer
 • Gerrit

   

  Wat een onzin. Het aantal palen is berekend op het totaalgewicht van de school. De lengts op basis van de sonderingen. Minder palen is dus absoluut geen optie.

 • lezer.

   

  U heeft er verstand van zie ik. Misschien moet u eens met de gemeente Almere gaan praten.

 • piet

   

  ja beetje raar je krijgt toch een bouw offerte waar in staat hoeveel iets kost. begrijp het niet helemaal.

  reageer
 • KC

   

  Je maakt eerst sonderingen en dan weet je hoe lang de palen moeten zijn. In Almere heb nooit een goed gemiddelde paallengtes. Er zitten veel geulen in de ondergrond. Je kan daarom beter in de grond gevormde palen toepassen. Dan is de lengte altijd goed. Op deze manier weet ook hoeveel iets gaat kosten en kan een goede raming maken. Met 320.000 euro zit je wel heel veel mis. Dat ligt zeker niet aan de paallengtes maar echt iets anders.

  reageer
 • willem

   

  Dat is raar als ik een huis laat bouwen krijg ik een offerte daar staat percies wat er voor hoeveel gedaan wordt Maar bij Almere gaat dat anders natuurlijk daar loop iemand van de gemeente met zijn gouden vinger in het rond te draaien en die uitvoerderszeggen dan is goed baas u betaal

  reageer
 • Gerrit

   

  Alleen staat er in een offerte altijd een stelpost voor de fundering. En ja, dan kan de uiteindelijke bouwsom hoger uitvallen.

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert