Steeds meer kapperszaken

FLEVOLAND • Ma 8 december 2014 | 14:12 • Maandag 8 december 2014 | 14:12
Het aantal kapperszaken in Flevoland is de afgelopen zeven jaar met bijna 60% gestegen. Hierdoor zijn er nu zo'n 13 kapperszaken per 10.000 inwoners. Bijna evenveel als het landelijk gemiddelde. In Zeeuws-Vlaanderen zijn de meeste kappers per 10.000 inwoners en in Utrecht de minste.

De stijging van het aantal kapperszaken is opmerkelijk omdat mensen minder naar de kapper gaan. Ook kiezen consumenten vaker voor een goedkopere kapper. Doordat de prijzen het afgelopen kwartaal hoger lagen, steeg de omzet van de kappersbranche ten opzichte van het voorgaande kwartaal wel. Dit blijkt uit cijfers van het CBS.

In Almere is dit jaar onder andere kapsalon Cicilia in de Stadhuisstraat geopend. Deze zaak is met 325 vierkante meter één van de grootste kapsalons van Flevoland en richt zich geheel in lijn met de cijfers van de het CBS op de onderkant van de markt.




WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel