Wethouder Mulder: "Ik was bang dat Ymere zou stoppen"

ALMERE
De gemeente Almere heeft er serieus rekening mee gehouden dat woningbouwcorporatie Ymere volledig zou stoppen met de ontwikkeling van de wijk Nobelhorst. Dat zegt wethouder Henk Mulder.

Afgesproken was dat Ymere grond afneemt voor de eerste duizend woningen, plus nog eens 1.900 op een later moment. Omdat Ymere door de crisis veel minder investeringen kan doen, gaat de gemeente voor die 1.900 nu op zoek naar andere partijen.

Volgens de wethouder spande het erom of Ymere zich überhaupt aan de 1.000 woningen zou houden. Hij is daarom blij er nieuwe afspraken zijn gemaakt met corporatie. Het alternatief, een juridische procedure starten, zou volgens Mulder slecht uit kunnen pakken. Dit omdat de bouw dan lange tijd stil zou komen te liggen.

reacties (5)

 • Eerlijk

   

  In ieder geval een eerlijke reactie. Dat lees ik liever dan een reactie waar alles uit de kast wordt getrokken om maar vooral niet te zeggen dat iets mislukt is.

  reageer
 • hk

   

  HAhaha JIJ natuurlijk!!!! Oh ja, en ik ook.

  reageer
 • hk

   

  Zeker, ten tijde van de onderhandelingen was die crisis waar ze zich nu achter verschuilen al 3 jaar oud, men gokte blijkbaar zomaar zonder enige realiteitszin op verbeterende economie.

  reageer
 • Ab

   

  Almere en ymere hebben zich verslikt. Wie draait er op voor de kosten?

  reageer
 • Michael

   

  In ieder geval goed om te horen dat Ymere en Gemeente Almere er samen uit zijn gekomen en dat de eerste 1.000 woningen alsnog gerealiseerd worden door Ymere. Wel ben en blijf ik van mening dat Ymere dit had kunnen zien aankomen, al tijdens de eerste contractonderhandelingen.

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert