Paarse Vrijdag op diverse scholen

FLEVOLAND
Op diverse scholen in Flevoland wordt de Paarse Vrijdag gehouden. Op de Paarse Vrijdag wordt leerlingen gevraagd in paarse kleding naar school te komen.

Met het dragen van de kleur paars laten leerlingen hun solidariteit zien met homo-, bi, lesbische en transgender jongeren.

Ook het Helen Parkhurst in Almere Stad doet mee. De school is versierd en in de middagpauze wordt paarse suikerspin uitgedeeld. In een gastles vertellen twee oud-leerlingen over homoseksualiteit en transgender zijn.

reacties (10)

 • Willem

   

  Wat een totaal respectloze reacties van al die homofobe mensen. Is Flevoland echt zo bekrompen of komt het door het Christenlijke gedachtengoed? Alsof de kerk zoveel goeds heeft gedaan en betekend in het verleden. Jammer dat Flevoland zich niet schaart achter een dusdanig initiatief. Ik durf te wedden als ze een dag vrij zouden kunnen krijgen voor zoiets dat ze massaal niet op het werk zouden zijn. Bah.

  reageer
 • boos

   

  respectloos! het gaat hier om kinderen die bang zijn op school en zich er niet veilig voelen daar moet toch wat aan gedaan worden. als uw kind blijkt homoseksueel te zijn dan Wilt u toch ook dat uw kind in ieder geval veilig naar school kan en zich daar kunnen zijn wie ze zijn. Per klas zijn er gemiddeld 3 die homoseksueel zijn maar toch vind u het een probleem dat er aandacht aan besteed wordt

  reageer
 • M.H.

   

  Wat grappig, onverwachts liep mijn dochter in het paars, zonder erbij na te denken. Net zo als ze er niet bij nadenkt of iemand homo,bi, lesbisch of transgender is. Ze respecteert gewoon iedereen zoals die is en daar is geen kleurcode voor.

  reageer
 • Serge

   

  homofoob!

  reageer
 • Almere

   

  mijn kind hoefde vandaag niet naar school.. aan die onzin doen we niet mee.

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • boos

   

  deze dag is er omdat het voor homoseksuele jongeren niet veilig is om op school uit de kast te komen. En als deze dag zo onnodig zou zijn waarom werd het dag nog georganiseerd en stopt de overheid er geld in. Iedereen zegt wel zo tolerant te zijn maar als het er op aankomt valt het vies tegen!

  reageer
 • Rutger

   

  Vergezocht en onnozel.

  reageer
 • Rob

   

  Homo's willen toch 'normaal' gevonden worden? Waarom dan zoveel heisa en speciale behandeling? Net als de Gay Parade, denk je dat je tegenstanders daar mee overhaalt? Doe maar gewoon, dan doe je al gek genoeg...

  reageer
 • Bo

   

  Ik zou daar helemaal niet aan mee doen.

  reageer
 • uhm

   

  ik vind dat ik zelf solidair ben. maar ik begrijp niet waarom er telkens zo de aandacht op wordt gevestigd! ik denk dat juist door de enorme aandacht er juist minder begrip is. er bestaat toch ook niet zoiets als hetero-dag.... geluk staat voorop, en dat maakt niet uit hoe!

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert