Nieuwe contracten met zorgaanbieders

LELYSTAD
De gemeente Lelystad heeft contracten getekend met 15 aanbieders van huishoudelijke ondersteuning. De contracten gaan in op 1 januari.

De gemeente gaat werken volgens het principe 'schoon en leefbaar huis'. Hierbij krijgt de aanbieder van huishoudelijke hulp een vast bedrag per klant. Vervolgens bepalen zij samen welke klussen er in huis worden aangepakt.

In november heeft Lelystad al contracten getekend met de aanbieders van dagbesteding en ondersteuning thuis.
reacties (2)

 • ben boos

   

  Ik sluit me hier helemaal bij aan.

  reageer
 • Jan

   

  En wat doet de gemeente in plaats van keukentafelgesprekken, men plant een telefoontje in, en dat is het dan. Alle beloftes van de overheid dat het netjes geregeld zou worden door de gemeentes na de overname zijn loos gebleken. Wacht maar af, extra geld voor Lelystad en de rekening komt toch bij de hulpbehoevende te liggen, net als Zeewolde nu even heeft geregeld! Wat stomweg betekent dat de meeste mensen het niet kunnen betalen en dus geen hulp meer krijgen. Ook de beloofde compensatie van de WTCG is een wassen neus, alleen een hele kleine korting op zorgverzekering als je onder de 120 procent van het bijstandsniveau zit. Een paar euro meer en je kan ernaar fluiten. En dat in de plaats van de bijna 500 euro die het CAK uitkeerde per jaar. Het totale verlies aan inkomsten per jaar ligt bij de hulpbehoevende is ongelofelijk hoog. Dat mag ook wel eens gezegd worden, want de hoogste inkomens gaan er komend jaar zelfs wat op vooruit. Bedankt PvdA, als mederegeerders, namens alle zwakkeren in deze maatschappij.

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert