Dj's Glazen Huis achter slot en grendel

FLEVOLAND
In Lelystad en Emmeloord zijn vrijdag de lokale Glazen Huizen gesloten. Een aantal dj's laat zich vrijwillig opsluiten en probeert de komende dagen geld in te zamelen voor Serious Request.

Dat gebeurt met het draaien van verzoeknummers en verschillende ludieke acties. Het ingezamelde geld is ditmaal bedoeld voor meisjes en vrouwen die slachtoffer zijn van seksueel geweld in conflictgebieden.

Het officiële Glazen Huis van 3FM Serious Request staat dit jaar in Haarlem.


reacties (26)

 • Rob

   

  Wederom leuke actie (traditie). succes dj's!!

  reageer
 • Jeroen

   

  Amen!

  reageer
 • Jeroen

   

  Wil je zeggen dat deze slachtoffers geen hulp krijgen in Nederland? Dit ga je toch niet menen toch?

  reageer
 • maan

   

  Die zit!

  reageer
 • flevo

   

  HALLO JUMBO!

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • Ron

   

  Die nep glazen huizen. Ik heb daar niks mee.

  reageer
 • Herman

   

  Waarom nou weer zo'n reactie? Mag er niet eens een spiegel worden voorgehouden bij reacties in de trant van eigen volk eerst? Stel dat de geallieerden tijdens de oorlog zo'n instelling hadden gehad? En wat te denken van de Marshallhulp van de Amerikanen.?

  reageer
 • Jan

   

  Het wordt tijd dat je dan emigreert als je zo over Nederland denkt...

  reageer
 • .\/\/.

   

  Ik mag hopen dat alle mensen in de wereld die Nederlandse producten of diensten afnemen zich het komende jaar bekeren tot gangbare de Nederlandse attitude, die eruit bestaat vooral in eigen land geld te besteden en vooral niets buiten de landsgrenzen uit te willen geven. Als de export stilvalt wordt Nederland in rap tempo een land van hongerige armoedzaaiers, die bij duizenden in wrakke bootjes en op handkarren het land zullen trachten te verlaten op zoek naar een land waar ze wel een menswaardig bestaan kunnen hebben. Het egocentrische Nederland verdient die les dubbel en dwars.

  reageer
 • Jan

   

  Ja hoor, praat maar recht wat krom is. Juist die strijkstok is de reden dat veel mensen niet meer bereid zijn om te doneren aan het goede doel. Directeuren die een salaris toucheren van bijna 2 ton omdat nu eenmaal cao is, jaja...

  reageer
 • Andries

   

  Hoi Ikke, Ik waardeer dat je opkomt voor de armoede in Nederland. Het is schrijnend dat in een rijk land als het onze armoede voor komt en wellicht toeneemt. Maar we zijn met bijna 17 miljoen mensen een deel van een veel grotere wereld. Toevallig wel een deel, waarin veel mensen meer hebben dan nodig is om te overleven. Serious Request vraagt jaar in jaar uit aandacht voor problemen waar de meesten van ons niet mee geconfronteerd worden. Die immens groot zijn, maar ver van ons af staan. Als je je daarin verdiept en ziet welk leed mensen, meisjes en vrouwen, aangedaan wordt en hun leven daardoor vernietigd zien, ben je bereid om over je eigen schaduw heen te stappen. De wereld houdt niet op bij de grens van Nederland. Jij, Ikke, bent deel van Nederland, maar ook deel van de wereld.

  reageer
 • Jeroen

   

  Dat weet ik inderdaad heel snel. Ik heb me erin verdiept en weet welke stichtingen en gesteund gaan worden. En dat geneuzel over strijkstokken en dure directeuren word ik ook zo moe van. Goede doelen die miljoenen ophalen, vereisen een directeur die capabel is, en nee, dat ben je niet als je je vmbo heb afgemaakt.

  reageer
 • ikke

   

  ze kunnen die miljoenen beter in nederland gebruiken voor bv de ouderen en gehandicapten die krijgen steeds minder en dit gaat weer naar de meisjes in het buitenland. Feit blijft dat het heel erg is als het die meisjes overkomt maar moeten wij daar dan weer voor gaan zorgen?

  reageer
 • ikke

   

  ja maar weer voor de buitenlandse meisjes, niet voor diegene die het overkomt in Nederland !

  reageer
 • ME

   

  Lijkt me appels met peren vergelijken. Meisjes die dit overkomt zijn voor hun leven getraumatiseerd!! Maar is niet zo erg,toch? Wat een flutkerstgedachte!

  reageer
 • MKM

   

  Gelukkig maar dat iedereen zelf mag weten voor wie of wat hij of zij acties opstart. Gelukkig maar dat iedereen zelf mag weten voor wie of wat hij of zij doneert. Goed dat er allerlei initiatieven zijn, dat geeft aan dat we in elk geval aan onze medemens denken.

  reageer
 • Jan

   

  Goh, dat weet je dan blijkbaar wel heel snel. De actie loopt nog, en zoals we allemaal weten komt geld voor goede doelen maar voor een klein gedeelte op de juiste plek. Maar hoe geld dan de situatie voor de vrouwen en meisjes moet verbeteren lees ik niet in al je bijdragen. Want dat vroeg ik mij namelijk af. Uiteraard vind ik het een prima doel, maar geloof niet zo in de goede afloop, misschien door alle ervaringen die er zijn met goede doelen en waar het geld uiteindelijk gebleven is. Bovendien snap ik met dat glazen huis gebeuren nooit waarom de regering het opgehaalde bedrag verdubbelde in de afgelopen jaren, want dat is hun taak niet, zomaar gemeenschapsgeld weggeven, de actie is toch voor het publiek die kan kiezen om te geven?

  reageer
 • 13xx

   

  Ik neem aan dat de schrijvers van de vorige reacties die pleiten voor `eigen armen eerst` ook gul hebben gegeven aan de `eigen` armen.

  reageer
 • Karin

   

  dat geld komt toch bij de verkeerde mensen terecht. Denk eerst eens wat te geven aan de arme in eigen land, lijkt me véél verstandiger, maar dan ook aan de ECHTE armen!!

  reageer
 • Nikky

   

  Niemand verplicht je iets om te geven

  reageer
 • Jeroen

   

  Al zijn het er een paar, dan zijn er alsnog een paar gered. Overigens zijn het er iets meer dan een paar, namelijk een paar duizend.

  reageer
 • Jeroen

   

  Wat loopt iedereen toch te zeuren over de voedselbank. Er lopen momenteel zoveel initiatieven voor de voedselbank, dat ze op veel plekken geen eens voedsel meer aannemen. En als er een groot bedrijf aandacht aan besteed via een reclamecampagne, dan word dat bedrijf aan alle kanten afgebrand. Wat een raar volk zijn we eigenlijk.

  reageer
 • Jeroen

   

  Nou inderdaad, dat mensen in Nederland niets speciaals met kerst kunnen doen, is veel belangrijker dat tienermeisjes die stelselmatig verkracht worden.......

  reageer
 • Jan

   

  Ik begrijp de ernst van het probleem, wereldwijd gebeuren er de meest vreselijke dingen, maar hoe ga je dit bestrijden met geld ophalen? Iedereen kan toch begrijpen dat je de mentaliteit van beesten die dit soort wreedheden uithalen niet verandert door hier met zijn allen in te zamelen? Kijk maar naar wat IS uithaalt, en wie denkt dat geld ophalen daar iets in kan veranderen is erg naief. Het zullen de bekende druppels op een gloeiende plaat zijn, maar in ieder geval misschien een paar meisjes en vrouwen geholpen.

  reageer
 • Almeerse

   

  Leuk dat jullie dit doen! Maar zullen we volgend jaar eens wat gaan inzamelen voor ons eigen land? De armoede in Nederland is ook steeds erger aan het worden. Dus volgend jaar voor de voedselbank ofzo? Kinderen die geen Sinterklaas/kerst kunnen vieren. Niet normaal kunnen eten. Nooit een keer een vriendje of iets mee naar huis kunnen nemen. Omdat er gewoon weg geen geld voor is. Voor nu zeg ik toi toi toi!

  reageer
 • ikke

   

  nou van mij gaan ze niks krijgen,armoede in nederland is veel belangrijker als dit

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert