Invaliden kunnen huis weer uit dankzij evacuatiestoel

ALMERE
Twee invaliden in de Boulevardflat aan de Harderwijkoever in Almere kunnen na bijna een week hun woning weer verlaten.

Het tweetal woont op de vijfde verdieping en dinsdag ging de lift in de flat kapot. De afgelopen dagen moesten ze door medebewoners naar de vierde verdieping worden gedragen waar ze in hun rolstoel met een andere lift het gebouw konden verlaten. Zondag is een evacuatiestoel gearriveerd waarmee ze met een beetje hulp van de trap af kunnen komen.

Volgens één van de invalide bewoners overwoog de Vereniging van Eigenaren om hen tijdelijk in een hotel onder te brengen maar dat is nu niet meer nodig.

reacties (10)

 • Steven Stedenwijker

   

  Het is ook een fijne gebroken week geweest waarbij half Nederland niet op het werk komt.

  reageer
 • antje

   

  deze flats waren eerst huurwonningen, als er nu een weer leeg komt te staan, wordt het te koop aangeboden..... dus al huurder ben je niet aangesloten bij de vve, wel de verhuurder..

  reageer
 • Bewoner

   

  Zoals in het artikel te lezen is het onderwerp hotel ook niet meer ter sprake omdat er een oplossing in de vorm van een evacuatiestoel is gekomen.

  reageer
 • Astrid

   

  In dit complex wonen eigenaren en huurders, dus niet iedereen is lid van de VvE. De VvE is verantwoordelijk voor het gebouw en de daarin aanwezige lift.

  reageer
 • Bewoner

   

  Lift was dinsdag al kapot, is toen gemaakt maar een dag later is hij weer kapot gegaan en tot op heden dus niet kunnen repareren vanwege onderdelen die moeilijk te krijgen zijn.

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • Elisa

   

  Dat was op woensdag, oudjaar dus, gebeurd en niet op dinsdag. En deze bewoners wisten, toen ze hun appartement kochten, dat er slechts een enkele lift naar de vijfde etage was. Ze konden dus van tevoren weten wat het gevolg zou zijn als die lift uit zou vallen. Er is alles gedaan om de lift te repareren, maar er moeten een of meer onderdelen uit het buitenland komen. Maandag wordt de reparatie voltooid, als het goed is.

  reageer
 • Bram

   

  Gelukkig en mooi dat ze hulp krijgen om toch nog naar buiten te kunnen. Alleen raar en vervelend dat de lift nog niet is gemaakt. zou wel meer vaart achter mogen zitten.

  reageer
 • George

   

  maar hoe komen ze nu die trap weer op dan? met een evac chair kan je alleen naar beneden

  reageer
 • Willem

   

  Een zeer goed gebaar van de VVE.

  reageer
 • Ron

   

  De vereniging van eigenaren zijn ze toch zelf ook lid van neem ik aan? Dus dan zouden de buren hun hotelkosten moeten betalen? Beetje vreemd. Participatiemaatschappij hoor. Gewoon elkaar een handje helpen. Zoeken ze hier overigens de publiciteit mee? Ze zijn zelf mede eigenaar toch?

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert