Drukke start voor meldpunt 'Veilig Thuis Flevoland'

FLEVOLAND
De nieuwe organisatie 'Veilig Thuis Flevoland' is deze week wat chaotisch van start gegaan. Dat zegt manager Cneel Landheer. De telefoons van het nieuwe meldpunt voor huiselijk geweld en kindermishandeling stonden maandagochtend roodgloeiend. In de middag keerde de rust terug.

Volgens Landheer is niemand benadeeld door de situatie. De grote drukte zou te wijten zijn aan de overgang op nieuwe telefoonnummers. De publiekscampagne voor Veilig Thuis met de bekendmaking van het nieuwe nummer gaat pas in februari van start. De komende maanden staan alle oude nummers omtrent huiselijk geweld en kindermishandeling doorgeschakeld naar het nieuwe meldpunt.

Veilig Thuis Flevoland is een samenvoeging van het Steunpunt Huiselijk Geweld en een deel van Bureau Jeugdzorg. De samenwerking kwam tot stand vanwege de overdracht van zorgtaken van het Rijk naar de gemeenten. Het nieuwe meldpunt moest per 1 januari gerealiseerd zijn en voor de hele provincie werken. De medewerkers hadden liever meer voorbereidingstijd gehad zeggen ze.

reacties (0)

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert