Vrees radicalisering bevestigd

DRONTEN • Di 6 januari 2015 | 14:22 • Dinsdag 6 januari 2015 | 14:22
Er is in Dronten het afgelopen jaar in ieder geval éénmaal een officiële melding gedaan omtrent een persoon waarvan het vermoeden bestond dat zijn gedrag nader onderzoek rechtvaardigde, vanwege de vrees voor radicalisering. Dat blijkt uit onderzoek van Omroep Flevoland. Daarnaast heeft één ouder in Swifterbant aangegeven met de burgemeester te willen praten over IS.

De afgelopen dagen ontstond er discussie in de gemeente over dit onderwerp.
Burgemeester Aat de Jonge benadrukte zaterdag dat het om bijna tien jongeren zou gaan. Maar de moskeeën in Dronten herkennen dat beeld niet en zeiden dat hun leden niets te maken hebben met radicalisering. Nu blijkt toch dat één van de moskeeën de politie heeft gewezen op een bezoeker die zich verdacht gedroeg. Het zou gaan om iemand uit Pakistan of Suriname. Wat er verder met de meldingen is gebeurd is nog niet duidelijk.

Verder laten het Ichthus College, Almere College en Vluchtelingenwerk bij het asielzoekerscentrum in Dronten weten geen signalen te hebben voor mogelijke radicalisering. De collega's van burgemeester De Jonge in Zeewolde en Lelystad zeggen deze signalen niet te hebben gehad. Burgemeester Van der Werff van Noordoostpolder herkent zich in het beeld van Dronten, ook hij heeft signalen ontvangen.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06 - 52 52 4891 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel