"Nog dit jaar duidelijkheid over lege rijksgebouwen"

LELYSTAD
Voor het eind van het jaar moet er een bestemming zijn gevonden voor drie vrijkomende rijksgebouwen in Lelystad. Dat hebben de provincie en de gemeente Lelystad afgesproken met minister Stef Blok.

De panden komen leeg te staan doordat het Rijk krimpt, en dus minder ruimte nodig heeft. De gebouwen die worden afgestoten zijn die van de Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed, het Openbaar Ministerie, de Raad voor de Kinderbescherming en Rijkswaterstaat.

In totaal komt er 23.000 vierkante meter kantoorruimte vrij. De nieuwe bestemming moet de economie van Lelystad een stimulans geven.

reacties (5)

 • geertje

   

  misschien een idee om hier allemaal kleine startende ondernemers in te zetten die werkachtig zijn in lelystad en hier wonen om de lokale economie een boost te geven?

  reageer
 • punt

   

  die zitten al in het oude superwerk gebouw. de gips restrn zitten nog aan de muur!!

  reageer
 • ABS

   

  Misschien iets om het Poppen- & Kinderwagen Museum onder te brengen in het pand van de Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed? Alles beter dan leegstand, lijkt me.

  reageer
 • Boer

   

  2,3 hectare landbouwgrond. Wel eerst die overtollige stenen ruimen. Trek die kosten af en je hebt de werkelijke waarde.

  reageer
 • frits

   

  Vandaag ook in het nieuws: leegstand kantoren in Nederland tot recordhoogte gestegen. Kans op een nieuwe economische bestemming lijkt me dus klein, zeker voor het pand van Rijkswaterstaat. Ombouwen tot appartementen is misschien een optie, maar zo een leuke woonomgeving heeft dat pand van Rijkswaterstaat ook niet. Dan zullen er in de omgeving andere panden geamoveerd moeten worden. Het pand van de RCE kan het beste gewoon gesloopt worden, dan kan een projectontwikkelaar iets met deze fraaie kustlocatie doen (uitbreiding Batavia Stad). Alleen de panden van het OM en de Raad voor de kinderbescherming zijn nog wel courant. Misschien interessant voor een advocatenkantoor, zo vlak bij de rechtbank. Maar dan moet de rechtbank niet ook tzt vertrekken.

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert