Tijdschrift moet Amsterdamse toeristen naar Flevoland halen

FLEVOLAND
Een nieuw tijdschrift over Flevoland moet internationale toeristen in Amsterdam verleiden om activiteiten te ondernemen in deze provincie.

Het blad is een onderdeel van de Amsterdamse campagne 'Amsterdam bezoeken, Holland Zien'. In het magazine worden onder meer Bataviastad, Aviodrome en verschillende plekken in Almere genoemd. Het blad is voornamelijk gericht op Lelystad en Almere. Op de bijbehorende website wordt ook Schokland aangeraden.

Het blad krijgt een oplage van 50.000 stuks en wordt onder meer uitgedeeld in bussen, in VVV kantoren en in verschillende hotels.

reacties (7)

 • .\/\/.

   

  Regelmatig kom ik in de binnenstad van Almere fotograferende toeristen uit Azië tegen. In het buitenland weten veel mensen dat de Nederlanders hun eigen land hebben gemaakt door de zee droog te leggen, en voor hen is een polder een fascinerend verschijnsel: een hele provincie meters onder de zeespiegel. Dit alles samen met Unesco Werelderfgoed Schokland is voor ons misschien niet zo spectaculair, maar toeristen zien het heel graag. Ik denk dat in de toekomst de Floriade ook van de 'keukenhof-factor' kan profiteren.

  reageer
 • John

   

  Merken....waaraan.....dat ze een andere taal spreken of hebben ze een bordje met toerist...oh nee tourist....

  reageer
 • Gonny Geurts

   

  Ik mis de grote landschapskunstwerken-alleen in Flevoland en uniek voor de rest van Nederland

  reageer
 • Bewoner

   

  Lelystad moet eens tegen Amsterdam zeggen dat ze in hun reclames bataviastad niet 'Amsterdam outlet centre' moeten noemen. Belachelijk.

  reageer
 • Karel S.

   

  Als je geregeld op NS Almere Centrum zou rondlopen, zou je merken dat er steeds meer en meer buitenlandse toeristen hun weg naar de polder vinden. Hoewel die nog vooral op Amsterdam gericht zijn, is dit natuurlijk een mooi initiatief om Flevoland aan te prijzen. Doei.

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • John

   

  Leuk en proberen waard..... Maar welke toeristen komen hierheen.....heeft men zich verdiept welke doelgroep dit zou kunnen gaan doen, Amerikanen hebben weinig tijd, Japanners en Chinezen ook en nog zo veel meer toeristen groepen.....

  reageer
 • Andree

   

  Het lijkt mij een waanidee dat mensen met een druk reisschema ad-hoc zullen besluiten 1,5 uur heen en 1,5 terug te besteden aan een opgedaan idee. En het volk met een lossere agenda zal niet erg in de polder geïnteresseerd zijn. Die komen voor de zuip en snuif.

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert