Oud-medewerkers betreuren einde RTV Almere

ALMERE • Do 15 januari 2015 | 10:24 • Donderdag 15 januari 2015 | 10:24
De oud medewerkers van de lokale omroep RTV-Almere betreuren het einde van de omroep. RTV-Almere maakte woensdag bekend geen doorstart meer te maken en een schuld van meer dan 40.000 euro achter te laten.

De omroep begon in 1981 als lokale TV zender onder de naam Almere TV. Ervaring was vooral opgedaan door etherpiraten in Amsterdam. Eind jaren 90 kwam er een radiostation bij. Daarbij veranderde de naam eerst in RTV Almere. Toen in Studio Almere en vervolgens Stadsomroep Almere.

Oud-medewerker Theo Faber herinnert zich vooral de inzet van de vrijwilligers. Faber werkte begin jaren 90 als cameraman en editor voor RTV-Almere. Volgens Faber staken de programmamakers al hun tijd, energie en eigen geld in de uitzendingen. Hij denkt dat jongeren van nu zich meer zo willen binden aan een organisatie.

Oud-vrijwilliger Leon Kokhuis denkt dat Almere de lokale omroep gaat missen. Kokhuis vindt dat een stad van bijna 200.000 inwoners niet zonder goede lokale omroep kan. Hij ziet RTV-Almere als belangrijk onderdeel van de geschiedschrijving van de jonge stad.

Inmiddels zijn er twee nieuwe initiatieven voor een lokale omroep in Almere.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel